• 11

Mali: U trećem paketu pomoći svi nezaposleni će dobiti pomoć u iznosu od 60 evra

, Telegraf Biznis

Podseća da 28. aprila kreće prijava svih punoletnih građana koji žele 60 evra pomoći od države

  • 11
Siniša Mali

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali izjavio je da je u trećem paketu pomoći privredi i građanima, u iznosu od dve milijarde evra, jedna od novina jednokratna isplata svim nezaposlenima u iznosu od 60 evra.

- Bilo je nedoumica oko toga da li pomoći samo one koji su ostali bez posla tokom pandemije ili svim nezaposlenima, i odlučeno je da to budu svi nezaposleni kojima će država u junu isplatiti 60 evra - istakao je ministar za TV "Prva".

On je dodao da će svi detalji oko te isplate biti poznati kada bude usvojena Odluka Vlade Republike Srbije.

- Prošle godine pomoć je bila usmerena ka tome da se održe radna mesta, sada želimo da i onima koji nemaju posao damo jednu vrstu podrške i optimizma, te da pokriju neke svoje troškove. To je velika stvar. I još jedan pokazatelj koliko je država jaka i želi da pomogne svima - kaže Mali.

Podseća da 28. aprila kreće prijava svih punoletnih građana koji žele 60 evra pomoći od države, kao i da će prvih 30 evra biti isplaćeno u maju, a drugih 30 u novembru.

- Takođe, svaki penzioner dobiće 30 plus 30 evra, kao i dodatnih 50 evra, što je ukupno 110 evra. Nezaposleni takođe mogu da se prijave i za ovih 30 plus 30 evra, i uz ovih 60 evra u junu, dobiće ukupno 120 evra - naglašava ministar.

Mali ističe da će pomoć od 100 evra dobiti i svi Srbi sa Kosova i Metohije, uključujući i decu, dok nezaposleni u južnoj pokrajini mogu očekivati dodatnih 100 evra, odnosno ukupno 200 evra.

- Država je uz stabillne javne finansije, našla način da se nađe građanima, i ono što je predsednik Aleksandar Vučić rekao, tako ćemo pokriti celu godinu. U maju idemo sa prvih 30 evra, u junu sa 60 dodatnih za nezaposlene, u septembru 50 evra za penzionere i u novembru idemo sa poslednjih 30 evra - kaže Mali.

Kada je reč o sastancima predstavnika najugroženijih sektora sa premijerkom Anom Brnabić, Mali kaže da je država uvek izlazila u susret i nalazila najprihvatljivije rešenje za sve.

- Imali smo sastanke i sa predstavnicima muzičke i event industrije, danas i sa predstavnicima filmske industrije, takođe i sa frizerima i malim preduzetnicima, kako bi sa svima njima dopunili ovaj paket. Znaćemo u narednih nekoliko dana ko će još dobiti dodatnu pomoć - naglasio je ministar.

Video: Mali potpisao sporazum za početak aktivnost DFC u Srbiji

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    Ja nisam prijavljen na birou. Ako se prijavim recimo danas,sutra,prekosutra,da li bih imao pravo na 60e? Zivo me zanima ova informacija ako neko zna. Hvala!

  • Boban

    Imali ste sastanak i sa frilenserima pa ste im umesto dogovora stavili ultimatum i retkoaktivno naplacivanje unazad za 5 godina a pretsednik kada je upitan u vezi toga kaze nesme se retroaktivno naplacivati frilenserima i kaze misli da je to sve reseno ali nije upucen u to... a istina je da nista nije reseno i ljudi nesmeju sada da podizu novac jer ce ih drzava odma juriti za 5 godina unazad retroaktivno a troskove imamo svaki meseci i od vazduha ne mozemo da zivimo ali briga bogate kako zivi sirotinja glavno da oni imaju i viska...

  • Bul.

    Postoje delatnosti koje nisu ugrožene ovom situacijom:pekari na primer.radnici rade nesmanjeno, primaju niske plate a vi gazdama punite džepove.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke