• 27

"Ne znam zašto prepisujemo bezuspešne mere sa Zapada. Treba svi da rade, i tržni centri i kafići"

Srbija je u prilici da bude primer drugima, da nameće standarde i rešenja i kreira nove politike. Zato mi treba da imamo mere koje su prilagođene našoj situaciji, a privreda ne sme da stane, uz uvažavanje epidemioloških mera, istakao je Goran Vesić

  • 27
Goran Vesic, kafic Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić, Unsplash

- Dobro je što prema odluci Vlade Srbije od danas ponovo rade skoro sve kompanije iz sektora usluga - rekao je zamenik gradonačelnika, Goran Vesić, gostujući u jutarnjem programu jedne televizije, i dodao da će Grad Beograd na sednici Kriznog štaba, koja se očekuje sredinom nedelje, tražiti da se otvore ugostiteljski objekti i tržni centri.

- Zahvalan sam premijerki Brnabić koja je ponovo uložila veliki napor da pronađe meru između zaštite javnog zdravlja i potrebe da privreda radi. Mogu da razumem lekare koji epidemiju posmatraju samo sa zdravstvenog aspekta, jer se nalaze na prvoj liniji fronta u borbi protiv epidemije. Ipak, epidemija ne izaziva samo zdravstvenu već i ekonomsku i društvenu krizu. Zato mere koje se preduzimaju moraju da odgovaraju potrebama zdravstvene zaštite, ali i da omoguće da privreda radi - istakao je dalje.

Takođe napominje da od danas ponovo radi veći deo kompanija u sektoru usluga, što Beograd traži od prošle srede kada su uvedene restriktivnije mere. "Dobro je da je i ugostiteljskim objektima od danas dozvoljena makar šalterska prodaja. Ipak, smatram da treba dozvoliti potpuni rad i ugostiteljskim objektima, kao i tržnim centrima, uz striktno poštovanje epidemioloških mera. To ću tražiti na sednici Kriznog štaba koja je najavljena za

sredinu nedelje", rekao je Goran Vesić.

Ponovio je da je Srbija jedna od najuspešnijih zemalja sveta u vakcinaciji. "Uspešniji smo od Nemačke ili Francuske koje imaju više zaraženih i manje vakcinisanih u odnosu na broj stanovnika. Ne znam zašto prepisujemo njihove mere koje su se pokazale bezuspešnim. Kada ih već prepisujemo, zašto nismo prepisali njihove mere kojima su uređivali rad ski-centara već smo dopustili haos na Kopaoniku i na Zlatiboru, gde su kafići i restorani radili do jutarnjih časova, a zbog čega se povećao broj zaraženih. Možemo da se poredimo sa Izraelom", dodao je.

- Srbija je u prilici da bude primer drugima, da nameće standarde i rešenja i kreira nove politike. Zato mi treba da imamo mere koje su prilagođene našoj situaciji, koja je bolja nego u mnogim zemljama sveta - ističe zamenik gradonačelnika Beograda, i dodaje da "izlazak iz sadašnje krize Grad Beograd vidi u masovnoj vakcinaciji i strogom poštovanju epidemioloških mera, uz dozvolu da privreda normalno radi".

Video: Beograđani zaigrali kolce ispred spomenika Stefanu Nemanji

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitar

    22. mart 2021 | 08:40

    Da li samo ja prizeljkujem policijski cas i potpuno zatvaranje?

  • Astrazeneca

    22. mart 2021 | 08:22

    Ukinite mere ionako nema efekta Beograd sodoma i gomora

  • Antonina

    22. mart 2021 | 09:59

    Gospodine Vesiću, ja Vam preporučujem da posetite crvenu zonu i da malo pomognete lekarima i pomoćnom osoblju. Onda otvorite sve. Nije Srbija samo Beograd. Zašto imamo krizni štab ako se Vi i kao vama slični protivite svim njihovim predlozima. Zapitajte se koliki su gubitci u ostalnim delatnostima a ne samo u restoranima i tržnim centrima. Svi su na ivici egzistencije.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>