• 0

Prva automobilska kompanija koja uvodi trajni rad od kuće, i to za 30.000 zaposlenih

Tojota i Dženeral Motors ne podležu ovom "trendu", te planiraju da vrate sve zaposlene na posao u junu ili julu

  • 0
2021 Ford F-150

Foto: Ford

Američka multinacionalna kompanija Ford izvestila je da će za čak 30.000 zaposlenih širom sveta omogućiti rad na daljinu - zauvek.

Mnogima to svakako neće biti opcija, zbog vrste posla, i oni će moći da se vrate u kancelarije ovog jula. To su uglavnom zaposleni čije prisustvo je obavezno na sastancima ili zbog nekih zajedničkih projekata.

Ipak, ako je u pitanju neki drugi radni zadatak u tom momentu - mogu odabrati da rade od kuće, a novo fleksibilno radno vreme moraće da odobre menadžeri proizvođača vozila iz SAD.

Ford je takođe formirao konzorcijum koji bi trebalo da utvrdi moguće scenarije rada od kuće. U junu 2020, interna anketa je pokazala da bi 95 odsto zaposlenih u Fordu želelo da radi "kombinovano".

I druge kompanije uvele su slične inicijative, na primer, da se tri dana nedeljno radi od kuće, a preostala dva dana iz kancelarije. Budući je ovakav način rada više naklonjen tehnološkim kompanijama, do sada se nijedna automobilska kompanija nije oglasila po tom pitanju - osim Forda.

Tojota i Dženeral Motors planiraju da vrate sve zaposlene na posao u junu ili julu. S druge strane, Ford je u ovome video i šansu da se oslobodi skupih računa za zakup. Time što će omogućiti ogromnom broju radnika rad od kuće, značajno će smanjiti radni prostor. U planu je prodaja zgrada.

Koliko je ovaj "trend" uzeo maha dovoljno govori podatak da se broj oglasa za poslove koji se obavljaju na daljinu - duplirao od početka pandemije. Broj vakcinisanih građana se povećava širom sveta, ali paradoksalno, i dalje raste broj mogućih opcija za rad od kuće.

Video: Kako da budete produktivnji na poslu: Robot Buddy zna sve odgovore

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>