• 24

"Čemu ovo, zna li neko?" Neverovatan red ispred marketa u Nišu, kažu da je duži od 1, 5 km

Dugo se polemiše o tome koliko su mere "zaključavanja" efektivne, budući da se prave redovi ispred marketa, a potom i gužva u samim objektima. Fotografije koje stižu iz nekih gradova Srbije govore više od reči...

  • 24

Zbog nepoštovanja protivepidemijskih mera, inspekcija u Kragujevcu danas je, na 72 sata, zatvorila prodajni objekat nemačkog trgovinskog lanca Lidl.

Kako je Tanjugu potvrđeno u Gradskoj upravi Kragujevca, komunalni inspektori jutros su u Lidlu, u naselju Stanovo, zatekli 280 ljudi, što je iznad dozvoljenog broja u odnosu na kvadraturu objekta.

Inspekcija je konstatovala da nije bilo neophodne fizičke distance među kupcima, dezobarijera je bila suva, a kovid redari nisu obavljali svoju dužnost kontrolisanja sprovođenja mera.

Od ranog jutra, neposredno pre otvaranja, ispred ovog trgovinskog objekta primećeni su redovi zbog akcija koje su aktuelne svakog četvrtka. Pojedini građani objavljivali su fotografije na društevnim mrežama, na kojima su se mogle videti velike gužve ispred objekta.

Kako su pojedini komentarisali, i pored apela kovid redara, građani su u velikom broju, bez poštovanja mera, ušli u radnju kako bi pazarili artikle po akcijskim cenama.

Kompanija Lidl u Kragujevcu izdala je saopštenje u kome navodi da je došlo do incidenta, jer obezbeđenje i redari, uprkos molbama, nisu uspeli da spreče građane da uđu u radnju.

- Kao odgovorna kompanija, Lidl poštuje sve protivepidemiološke mere, što potvrđuje činjenica da inspekcija jutros nije zabeležila propuste u radu druge Lidl prodavnice u Kragujevcu, na adresi Save Kovačevića 52b, koja je otvorena za potrošače - kaže se u saopštenju.

Lidl je apelovao na sugrađane Kragujevčane da, kao što je to slučaj i u drugim prodavnicama, zajedno poštujemo propisane mere, kako bi naš asortiman uvek i svima bio dostupan.

- Kako bi mere predostrožnosti koje konstantno sprovodimo bile na visokom nivou, ljubazno molimo sve potrošače za razumevanje i saradnju, jer zajedno, ujedinjeni možemo da odgovorimo na sve izazove - navodi se u saopštenju kompanije Lidl Srbija.

Međutim, ovaj Lidl nije bio jedini u fokusu danas. Nišlije su poptut Kragujevčana pohrilile u prodavnicu ovog lanca. Kako se vidi po objavama na društvenim mrežama koje su građani delili, red ispred ulaza ovog supermarketa bio je duži od jednog kilometra.

 

A samo pre nekoliko dana, slična scena bila je u Užicu. Svakog četvrtka u ovoj prodavnici kreće poznata akcija koja traje do srede, a koju Užičani, ai drugi, nesumnjivo žele da isprate. "Najpopularnija akcija je akcija četvrtkom, koja počinje svakog četvrtka i traje 7 dana, do naredne srede", navodi se na sajtu.

Video: U ovom butiku se tik uz garderobu prodaje toalet papir: Parola snađi se, kako ne bi propao!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    25. mart 2021 | 21:54

    Kakve budale. Pa ne bih cekao 5 sati ispred radnje pa da daju pola radnje za dz. Mozga bez.

  • koli

    25. mart 2021 | 21:53

    Sta je tamo toliko bolje? Stvarno mi nije jasno

  • Lala

    25. mart 2021 | 21:54

    1.5km red 😲 i cekaju? Pa da li ste vi normalni? Otvorite jos neku prodavnicu u Nisu,pa jadne Nislije sem Lidla nemaju nista drugo...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>