• 16

Vučić tražio Momiroviću: "Nemoj zbog ćate da čekaju radnici vizu, ne interesuju me procedure"

Moravski koridor do kraja marta 2024. godine

  • 16
Moravski koridor

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ubrzano se radi na izgradnji deonice auto-puta od Pojata do Kruševca, u okviru budućeg Moravskog koridora koji će spojiti autoput Beograd - Niš sa autoputem "Miloš Veliki".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na mostu preko Južne Morave kod Stalaća, koji će biti dug 248 metara.

Predsednik je se u razgovoru sa predstavnicima izvođača radova, američko - turskim konzorcijumom Behtel Enka, razgovarao o dinamici radova za pojedine sekcije, rokovima i rešavanju problema na gradilištu.

On je zatražio od ministra Momirovića da se ubrza procedura izdavanja viza za radnike kako bi mogli da se ubrzaju radovi.

- Ljudi ovde čekaju puteve, a ne da li će neki ćata da potpiše vizu za radnike, pa umesto za jedan dan da izda vizu to traje tri meseca - rekao je Vučić ministru Momiroviću.

Kazao je da je besmisleno da zemlja bude zatvorena za radnike angažovane na velikim projektima.

- Ne interesuju me vaše procedure - dodao je Vučić.

Zatražio je i da se ubrza eksproprijacija zemljišta, kako bi mogla da se ubrza realizacija.

Obilasku radova prisustvuju i ministar građevinarstva Tomsilav Momirović, ambasador SAD Entoni Godfri, ambasadorka Velike Britanije Šan Meklaud, kao i direktori Koridora Srbije i Puteva Srbije, Aleksandar Antić i Zoran Drobnjak.

Čitava duzina Moravskog koridora od Pojata do Preljline je 112 kilometara, a prva deonica ovog autoputa od Pojata do Kruševca je 28 kilometara.

Radove izvodi tursko-američcki konzorcijum Behtel Enka s kojim je potpisan ugovor za izgradnju ovog autoputa vredan 745 miliona evra.

To će biti prvi digitalni autoput, jer će duž njegove trase biti postavljeni optički kablovi i digitalna oprema koji će omogućiti besplatan bežični internet i najmoderniji sistem urpavljanja saobraćajem.

Radovi su počeli u decembru 2019. godine, kada je najavljeno da će ceo auto-put biti gotov za četiri godine.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana1

    Подршка председнику.Вучићу!Администрација се мора убрзати, радови не смеју чекати и каснити због виза радника!

  • Joksan

    Nema cekanja i odugovlacenja, idemo tempom koji ce omoguciti otvaranje tog digutalnog auto puta u sto kracem roku!

  • sasa

    Brze saobracajnice su nesto sto garantuje privredno~ekonomski rast zemlje

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke