• 0

Inspekcija poništila konkurs za posao nove crnogorske avio-kompanije, prekršili zakon

Ukazano na povredu zakona o radu

  • 0
Devojka sa maskom u avionu

Foto: Shutterstock

 Avioni ToMontenegra i dalje su prizemljeni, a kako stvari stoje još dugo će biti tako jer je Inspekcija rada poništila konkurs nove crnogorske avio-kompanije o zapošljavanju pošto je prekršen Zakon o radu, pišu Dnevne novine.

Inspektorka Sonja Pejović je nakon prijave, koju su podneli predstavnici radnika Montenegro Erlajnsa, izuzela dokumentaciju i utvrdila da je ToMontenegro sve oglase za zapošljavanje oglasio preko privatnog sajta “Zaposli.me”, umesto preko Zavoda za zapošljavanje, što mu je zakonska obaveza, kao firmi koja je 100 odsto u vlasništvu države.

Pejović je u rešenju, u koje su Dnevne novine imale uvid, navela da je izvršni direktor Predrag Todorović izjavio da po objavljenom oglasu nije bilo zapošljavanja, da nije zaključen ni jedan ugovor o radu, odnosno da niko nije zasnovao radni odnos, te da nisu nastupile pravne posledice.

U rešenju se precizira da je nesporno da je povredio odredbu Zakona o radu prema kojoj je bio dužan da slobodno radno mesto prijavi Zavodu za zapošljavanje, a Zavod isti oglasi, budući da se radi o poslodavcu čiji je osnivač vlada 100 odsto.

Dodaje se da je odgovornom licu ukazano na povredu zakona i naloženo da u roku od osam dana od dana ukazivanja otkloni konstatovanu nepravilnost učinjenu u postupku oglašavanja slobodnih radnih mesta preko sajta ''Zaposli.me'' i da o tome pisanim putem obavesti inspektorku.

Video: Ukoliko vam neko podvali falsifikovanu novčanicu, ovako ćete je prepoznati

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari