• 1
 ≫ 

Da li je ovo početak kraja epidemije? Cure dokumenta iz kompanija koja ulivaju nadu

 ≫ 

Još nije reč o obavezi, već o mogućnosti

  • 1
Google, kompanija, logo Zgrada kompanije Gugl / Foto: Tanjug/AP

Prema internim Guglovim dokumentima kojih su se dokopali novinari, zaposleni koji to žele, mogu već ovog meseca da se vrate u kancelarije koji će raditi u "ograničenom kapacitetu".

Kako je početak rada na dalj bio jedan od znakova početka pandemije, tako bi povratak u kancelarije, mogao da bude jedan od znakova potencijalnog početka kraja korone i svih problema u koje je svet upao poslednjih godinu dana. A upravo se to – najava povratka u kancelarije – sada dešava u velikim tehnološkim kompanijama u SAD-u, u kojem je veliki broj ljudi preboleo kovid 19, dok je desetina miliona vakcinisanih.

Jedna od takvih kompanija je Gugl, koji ubrzava planove povratka zaposlenih u kancelarije koji bi, prema ranijim planovima, trebalo da se vrate na svoja radna mesta prvog dana septembra, gde će raditi barem tri dana nedeljno.

Prema internim Guglovim dokumentima kojih su se dokopali novinari, zaposleni  koji žele mogu se već ovog meseca vratiti u kancelarije koji će raditi u "ograničenom kapacitetu". Kompanija je svojim zaposlenicima savetovala vakcinaciju protiv novog korona virusa, ali to nije obvezno.

Vrata svog novog kampusa u blizini San Franciska otvorio je i Uber. Na početku je broj zaposlenih ograničen na 20-ak posto, a dolazak u kancelarije je dobrovoljan.

U prva dva dana u kancelarijama se pojavilo oko 100 zaposlenih zasićenih radom od kuće i željnih rada u kancelariji i druženja s kolegama. Ipak, većina zaposlenih može ostati u kućnim uredima do sredine septembra.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Urke

    5. april 2021 | 10:02

    Ne kontam, pa zar nije virus u punoj snazi pogotovo u americi ? Ovde se nezna ko i kada gde udara. Evo ja se vratio pre sedmicu iz Srbije u dojčland i u karantin sam, niko do sada ništa nije proveravao a i ukućani mogu kako hoće, toliko nelogičnosti a kovid hara!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>