• 13

Brnabić o čaju s frilenserima: "Moj ljudski gest i poziv na razgovor nije rezultat protesta"

Podigli smo neoporezivi deo na 43 odsto, dodatno smo, za one koji zarađuju više od 500 evra sa otpisom kamata došli do toga da sve ono što treba da plate mogu da plate narednih 10 godina, podsetila je Brnabić

  • 13
Protest Frilensera ispred skupštine

Foto: Nikola Tomić

- Želela sam da priđem da ih pozdravim i da im kažem da sam uvek tu za razgovore. Vlada je dala čak tri predloga za rešenje frilensera. Mislim da smo dali sve za kompromis. Jedno udruženje nije prihvatilo. Tu sam za razgovore, ali mislim da nije u redu da moj ljudski gest neko iskoristi i kaže da ima rezulat na protestima - navela je premijerka Ana Brnabić na pitanje da li je bilo razgovora sa frilenserima koji protestuju.

Ponovila je da je uvek tu za razgovore, i da njen gest nije rezultat straha od protesta.

Brnabić je ponovila da po novom predlogu Vlade, frilenseri koji su zarađivali do 476 evra ništa ne duguju državi. Takođe, predložen je i reprogram:

- Podigli smo neoporezivi deo na 43 odsto, dodatno smo, za one koji zarađuju više od 500 evra sa otpisom kamata došli do toga da sve ono što treba da plate mogu da plate narednih 10 godina - podsetila je Brnabić

Frilenserima koji sa šatorima kampuju ispred Skupštine Srbije, gde je počeo njihov protest zbog predloga za izmenu Zakona o porezu na dohodak građana koji je usvojila vlada, na kratko se ranije danas obratila premijerka.

ovi predlog Vlade Srbije prihvatilo je Udruženje frilensera i preduzetnika Srbije (UFPS), koje je ranije saopštilo da je vlada u velikoj meri prihvatila njihove sugestije čija je suština u tome da se praktično otpisuju sva potraživanja Poreske uprave od 1. januara 2016. do kraja septembra 2021. za sve frilensere koji su prihodovali do oko 57.000 dinara mesečno.

Udruženje radnika na internetu je odbilo novi predlog Vlade i javno se ogradilo od UFPS-a.

Šta tačno predviđa vladin predlog i koje benefite donosi frilenserima možete pročitati u našem posebnom tekstu. 

Video: Frilenseri i danas ispred Skupštine, obratila im se i Brnabić

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boza

    Ovi u komentarima ne shvataju zasto ljudi kampuju... Ne beze oni od placanje poreza, oni samo ne zele da plate porez pausalno za godine kada nije postojao zakon o porezu u ovoj delatnosti.

  • Kv

    Sve pročita i opet neznam šta su frilanseri i što mi trebaju?

  • Bugarin

    Pa da ne plaćaju porez. Jel su gospoda iznad zakona. A nisu jedini koji to misle.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke