• 12

Ugostitelji oslobođeni plaćanja zakupa za maj u Beogradu

Na prethodnoj sednici Skupštine grada doneta je odluka da Grad Beograd oslobodi noćne klubove plaćanja zakupa od 1. aprila 2021. godine

 • 12
restoran,

Foto: Unsplash

Кako bi Grad Beograd pomogao zaposlenima u ugostiteljastvu koji tokom prethodnog meseca nisu mogli da rade, zbog pogoršane epidemiološke situacije, zatražio sam da Sekretarijat za imovinu grada Beograda danas utvrdi odluku kojom se sva pravna lica koja se bave u ugostiteljskom delatnošću, a rade u poslovnim prostorima koja su vlasništvo grad, a oslobode zakupa poslovnog prostora za maj 2021. godine, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je dodao da će ovu odluku Gradsko veće usvojiti na sednici koja će biti održana 12. aprila, a potom i Skupština grada na sednici koja će biti održana do kraja ovog meseca.

– U poslovnim prostorima koji su vlasništvo Grada Beograda posluje 481 pravno lice koje se bavi ugostiteljstvom na površini od 41.999 kvadratnih metara. Mesečna faktura koju kompanije koje se bave ugostiteljstvom plaćaju Gradu Beogradu iznosi nešto više od 45.878.000 dinara. To znači da se Grad Beograd odrekao ovog prihoda i posredno pomogao kompanije koje se bave ugostiteljstvom sa skoro 46 miliona dinara – rekao je Vesić.

On je podsetio da je Vlada Srbije već obezbedila pomoć za kompanije koje se bave ugostiteljstvom.

– Verujem da će ova odluka Grada Beograda pomoći ovim kompanijama da lakše prežive tešku situaciju u kojoj su se našle zbog nemogućnosti da rade kao i da će zbog nje sačuvati radna mesta što je cilj Grada Beograda. Na prethodnoj sednici Skupštine grada doneta je odluka da Grad Beograd oslobodi noćne klubove plaćanja zakupa od 1. aprila 2021. godine do 1. aprila 2022. godine jer zbog epidemioloških mera nisu radili godinu dana – dodao je Vesić.

Video: Brnabić: Nema razloga da uvodimo obaveznu vakcinaciju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Mile

  Sta mi da radimo koji sml kod privatnika u zakupu ?

  24
  0

  Podelite komentar

 • Rade

  Pa da samo u BG, idemo tamo da zivimo svi...

  15
  1

  Podelite komentar

 • Antiglobalistkinja

  Jer Beograd je "centar univerzuma" ili sta?!!Zasto ne i u ostalim gradovima, Novi Sad, Nis, Kragujevac???Zar su ugostitelji iz drugih gradova nebitni pa samo Beograd ima olaksavajuce mere??Necuveno i diskriminatorski.Kako se ne zeznete pa ukinete porez svima nego jos olaksavate onima koji su zbog geografskog polozaja oslobodjeni placanja zakupa.Na stq ovo lici..Lepo su na Kosovu svojevremeno imali izreku "Trepca radi, Beograd se gradi", tako i danas izgleda i nakon 30 godina.U Beograd da se slivaju sve pare i nameti da se placaju a za uzvrat Beograd ce da vam se zahvali tako sto cete vi da rmbate a njih cemo u Beogradu nagraditi i osloboditi placanja.Sram bilo onog ko je ovakvu odluku doneo!!!

  12
  2

  Podelite komentar