• 17

Cena PCR testa za strance biće smanjena: "Za više stranih gostiju u Srbiji"

Ova odluka omogućiće da i u ovim vanrednim uslovima poslovanja uslovljenim pandemijom koronavirusa, naša zemlja ostane konkurenta turistička destinacija, rekli su iz PKS

  • 17
Nemačka, korona virus, koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Na današnjoj sednici Кriznog štaba usvojena je inicijativa Udruženja za turizam Privredne komore Srbije da se smanji visina naknade za PCR testiranje stranih državljana koji u Republiku Srbiju dolaze iz turističkih razloga, što će, prema oceni sekretara tog udruženja, Tijane Maljković, doprineti povećanju broja dolazaka stranih turista za vreme predstojećih uskršnjih praznika i najavljenih grupa gostiju iz arapskih zemalja tokom proleća.

Predstavnici Grupacije turističkih agencija i Grupacije hotela Srbije ukazali su na veliko interesovanje turista za dolazak u Republiku Srbiju iz Bahreina, nakon posete njihove delegacije našoj zemlji, kao i ostalih arapskih zemalja, posebno po završetku ramazanskog posta, polovinom maja.

Turistički poslenici ukazivali su da iznos PCR testa destimuliše dolazak stranih turista u Srbiju, kojima je za povratak u svoje matične zemlje neophodno testiranje u našoj zemlji.

Smanjenjem troškova testiranja u Republici Srbiji za strane turiste pružena je dodatna podrška sektoru turizma i ova odluka omogućiće da i u ovim vanrednim uslovima poslovanja uslovljenim pandemijom koronavirusa, naša zemlja ostane konkurenta turistička destinacija, ističe Maljković.

Video: Kon o izjednačavanju cena PCR testa za naše državljane i strance

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    A ne piše za koliko će biti smanjena cena 😅 ??? Ono fora bude za 500 din manje....

  • Vladica

    Cena prc testa destimuliše turiste.laž bruka ako jim je test problem neka sede luči.ako turist nema da potroši šta če nam.neka ide u....

  • Srbin

    Za strance jeftinije a za sopstveni narod skuplje. Bravo, svaka cast.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke