• 32

Nezaposleni se takođe prijavljuju za direktnu pomoć: Dodatnih 60 evra dobijaju automatski

Prijava traje do 15. maja

  • 32

Video: Do 60 evra u samo 3 klika: Evo kako da se prijavite za pomoć države

Nezaposleni koji žele da dobiju pomoć od 60 evra treba da se prijave kao i svi ostali punoletni građani, dok za dodatnu pomoć od još 60 evra - ne treba da se prijavljuju, pošto će automatski dobiti novac ukoliko su bili na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje na dan 15. april, rečeno je iz Ministarstva finansija.

Pravo na novčanu pomoć države u iznosu od "30 plus 30" evra imaju svi punoletni državljani Srbije na dan 23. aprila 2021. godine, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i važeću ličnu kartu.

Korisnicima penzije, primaocima novčane socijalne pomoći i licima u zavodu za izvršenje krivičnih sankcija novčana pomoć će biti automatski uplaćena, odnosno oni ne treba da se prijavljuju.

Još jednom podsećamo da je danas krenula prijava za 60 evra: prvi deo bi trebalo da bude isplaćen svim punoletnim licima do 20. maja, a drugi deo se isplaćuje u novembru. Korisnicima penzije i primaocima novčane socijalne pomoći - novac leže na račun 6, odnosno 7. maja.

Video: Mali: Do 10 časova se prijavilo 524.000 građana

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Martin

    Dobar dan interesuje me dali svi gradjani dobijaju po 60ili oni kuji su samo na biro.. Jer je moja majka se ne prijavljuje vec 7 god. A ja njoj izdam potvrdu iz PIO za obnovu matrijano pa interesuje me dali ona ima prava na 60 e

  • Suzana gualtieri is bora

    Sta je sa mama koji smo na javnim radovima do 15.06 mismo na zavodu na zaposljavanje help gubimo pomoc dtzave za nezaposljene

  • Neko

    Kakva je uopšte korist od biroa?! Kao da nam oni omogućavaju lakše zaposlenje! Ja imam zdravstveno preko suprugove firme pošto oni neće da budem osigurana preko njih jer sam naravno, udata. I više se ne prijavljujem na biro.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke