• 12

Za 35 sati dva miliona prijava za 60 evra: Važno obaveštenje i za firme koje traže majsku pomoć

Od 5. maja počeće i prijavljivanje putem kol-centra, s tim što će broj telefona biti naknadno objavljen

  • 12
posao, laptop

Foto: Unsplash

Ukupno dva miliona građana se za 35 sati prijavilo za pomoć od 60 evra, dakle, od kada je počela prijava putem portala Uprave za trezor, objavio je danas ministar finansija, Siniša Mali.

"Nastavljamo da podržavamo naše građane!", napisao je Mali na svom Instagram nalogu.

Podsećamo, za direktnu pomoć se možete prijaviti elektronski na ovaj način, a prijava traje do 15. maja. Od 5. maja počeće i prijavljivanje putem kol-centra, s tim što će broj telefona biti naknadno objavljen.

Penzioneri i primaoci socijalne pomoći ne prijavljuju se za ovu državnu pomoć, već će im novac automatski biti isplaćen 6, odnosno 7. maja. Kako je istakao ministar finansija, Siniša Mali, svima bi novac (prvi deo od 30 evra) trebalo da legne na račun do 20. maja.

Drugi deo se isplaćuje u novembru, ali se prijavljujete samo jednom.

 

 

Važno obaveštenje i za firme koje su prihvatile da primaju novčanu pomoć države radi ublažavanja posledica pandemije: treba da do 5. maja podnesu pojedinačne poreske prijave o porezima i doprinosima za mart, kao i posebne izjave na portalu Poreske uprave - da prihvataju pomoć koja će biti uplaćena u maju.

Firme koje na vreme ne popune izjavu neće ostvariti pravo na pomoć, a firme koje ne podnose pojedinačnu poresku prijavu o porezima i doprinosima, odnosno koje nemaju zaposlene i nisu preduzetnici, odnosno preduzetnici poljoprivrednici koji su se opredelili za isplatu lične zarade, novac će dobiti bez davanja izjave, navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Poreski obveznici, više informacija mogu naći na sajtu Poreske uprave ili putem kontakt-centra Uprave na brojeve telefona 0700-700 007 i 011-33 10 111, kao i na šalterima Vaš poreznik u 37 filijala širom Srbije.

Video: Do 60 evra u samo 3 klika: Evo kako da se prijavite za pomoć države

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>