• 0

Popularna aplikacija ima novog izvršnog direktora: Došao je na to mesto u pravom trenutku

TikTok je dosegao stotine miliona korisnika i tako postao ozbiljan rival Fejsbuku, Instagramu, Snepčetu

  • 0
tiktok, aplikacija

Foto: Pixabay

TikTok je konačno imenovao novog stalnog izvršnog direktora, osam meseci nakon što je bivši šef dao otkaz, jer su Sjedinjene Države pretile da će zabraniti ovu kinesku aplikaciju.

Naime, CFO matične kompanije TikTok-a, "ByteDance", Shouzi Chew, postao je novi CEO popularne kineske društvene mreže, a ranije je bio top egzekjutiv u firmi "Xiaomi", kako stoji na LinkedIn profilu.

Chew, inače, ima obrazovanje s Harvarda, a sada je zauzeo 1. mesto u kompaniji, u pravom momentu za TikTok. Aplikacija za deljenje kratkih zapisa dosegla je stotine miliona korisnika i tako je postala ozbiljan rival Fejsbuku, Instagramu, Snepčetu i ostalim medijima.

Još bitnije, i dalje nije poznato hoće li Bela kuća pod Bajdenovom palicom slediti napore Trampove administracije, vezane za prisilnu prodaju TikTok-a. Kompanija je uspela da blokira Trampove poteze prošle jeseni jer je nekoliko puta bila pobednik na sudu.

Podsećamo, bivši američki predsednik je avgusta 2020. potpisao uredbu kojom se svim građanima SAD zabranjuje obavljanje transakcija s kineskom firmom "ByteDance".

Video: Evo ko su najbogatije žene na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>