• 12

Vučić: U realnim brojkama, uvećali smo plate 50 odsto. Penzioneri nikad nisu imali veće penzije

"Uskoro radimo i na papirima za Beograd-Zrenjanin, što je takođe veoma važno", istakao je predsednik Srbije

  • 12
Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, danas je gostujući na jednoj domaćoj televiziji istakao da Srbija napreduje u infrastrukturnim projektima, dok se u apsolutnim brojkama očekuje visina BDP od preko 50 milijardi.

- Dakle, za 9 godina, od 2012, to je uvećanje BDP za maltene 50 odsto - dodao je i podsetio da ne treba zaboraviti na "katastrofalnu 2014. godinu i poplave".

- Obim svega što radimo je uvećan za 50 odsto u poslednjih 9 godina, i ponosan sam na dogovor koji smo napravili sa EU. Sa kineskim prijateljima takođe radimo na mnogo infrastrukturnim projektima. Istovremeno radimo brze pruge, Moravski koridor, Rumu-Šabac, Kuzmin-Raču. Uskoro radimo i na papirima za Beograd-Zrenjanin, što je takođe veoma važno... - naveo je predsednik.

Kaže da je poseban fokus na putu ka Kladovu, kao i na regionalnim putevima. "U realnim brojkama, uvećali smo plate 50 odsto", rekao je Vučić, i ponovio da "penzioneri imaju najveće penzije u istoriji Srbije, ali da to nije dovoljno, i da penzije nisu dovoljno pratile rast plata".

Podseća da sutra kreće isplata prvih 30 evra za penzionere.

Video: Mali: Do 10 časova se prijavilo 524.000 građana

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke