• 0
 ≫ 

Atanasković o EBRD: "Cilj je da Vlada usvoji Akcioni plan za trogodišnji period do kraja juna"

 ≫ 

Sagovornici su se složili da je zajednički rad na različitim aktivnostima koje Ministarstvo sprovodi sa EBRD, posebno u sektoru malih i srednjih preduzeća i reformi upravljanja privrednim subjektima u državnom vlasništvu, konstruktivan i sadržajan

  • 0
Anđelka Atanasković

Foto: ATA images

Ministarka privrede, Anđelka Atanasković, razgovarala je sa novoimenovanim direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan, Mateom Kolanđelijem, i odlazećom direktorkom te institucije, Žužanom Hargitai, o nastavku uspešne saradnje.

Sagovornici su se složili da je zajednički rad na različitim aktivnostima koje Ministarstvo sprovodi sa EBRD, posebno u sektoru malih i srednjih preduzeća i reformi upravljanja privrednim subjektima u državnom vlasništvu, konstruktivan i sadržajan, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Atanasković je podsetila da Ministarstvo privrede aktivno radi na izradi Akcionog plana za sprovođenje Strategije. "Zahvalni smo EBRD-u na podršci, cilj nam je da Vlada usvoji Akcioni plan za trogodišnji period najkasnije do kraja juna ove godine", rekla je ona.

Novoimenovani direktor Kolanđeli je istakao da će mu prioritet biti nastavak projekata podrške sektoru malih i srednjih preduzeća, kao i da je otvoren za sve predloge i inicijative.

Odlazeća direktorka Hargitai je istakla da ima prostora za dodatno unapređenje saradnje i u oblasti garantnih šema i kreditnih garancija, gde EBRD ima veliko iskustvo iz rada u regionu.

Sagovornici su se saglasili da će razmotriti mehanizme koje EBRD ima na raspolaganju, posebno imajući u vidu da, u skladu sa novom EU perspektivom, učešće u EU programima sada prati i direktno pokrivanje određene garancijske šeme, a gde se otvara prostor da Evropska banka za obnovu i razvoj pomogne.

Premijerka Ana Brnabić danas je, u razgovoru sa Mateom Kolanđelijem i Žužanom Hargitai, istakla da je EBRD vodeći institucionalni investitor u Srbiji koji značajno doprinosi jačanju srpske ekonomije i osnaživanju konkurentnosti zemlje.

Predsednica vlade ocenila je da, s obzirom na to da ekologija postaje sve značajnija oblast za Srbiju, "zelena agenda" i podrška koju u tom smislu EBRD pruža Srbiji kroz unapređenje energetske efikasnosti i bolje korišćenje obnovljive energije - predstavlja važan projekat i prioritetnu oblast saradnje.

Video: Vučić se sastao sa regionalnom direktorkom Svetske banke

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>