• 6

Naselje Cerak Vinogradi dobija nove ulice, stanove, park, kompleks sa bazenima: Ovako izgleda plan

Ovo je prvo kompletno savremeno stambeno naselje stavljeno pod nadležnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda

  • 6
Jablanička ulica Cerak, Beograd Printskrin: Google maps

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Gradske uprave grada Beograda stavio je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije komercijalne zone izmedu ulica Jablaničke, Vinogradskog venca i kompleksa dečje ustanove na području Gradske opštine Čukarica.

Površina obuhvacena planom iznosi oko 5,65 hektara i nalazi se u okviru prostorne kulturno-istorijske celine "Naselje Cerak–Vinogradi", a na njoj je planirana gradnja stanova, kulturnog centra, sportskog kompleksa sa bazenima i parka.

Odlukom Vlade Srbije od 25. januara 2019. godine, naselje Cerak vinogradi (Cerak I i Cerak II) postalo je prvo kompletno savremeno stambeno naselje stavljeno pod nadležnost Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda.

U planu se navodi da su sve intervencije u okviru prostorne kulturno-istorijske celine moguće uz maksimalno poštovanje već stvorenog konteksta prostorne organizacije, kao i da je za sve radove u prostoru neophodno pribaviti uslove za preduzimanje mera tehničke zaštite, koje izdaje Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Javni uvid traje do 10. juna 2021. godine svakog radnog dana od 9 do 18 časova, u suterenu zgrade Gradske uprave grada Beograda u Ulici 27. marta br. 43-45.

Javna sednica Komisije za planove Skupštine grada Beograda, održaće se u zgradi Gradske uprave grada Beograda, u Ulice kraljice Marije br. 1 (sala na 20. spratu), 6. jula 2021. godine, u 13 časova. U toku javne sednice, sva prisutna fizička i pravna lica koja su podnela primedbe u vezi sa Nacrtom plana u pisanom obliku, mogu obrazložiti primedbe pred Komisijom za planove Skupštine grada Beograda.

Ceo tekst javnog uvida u Nacrt plana detaljne regulacije može se pogledati na zvaničnom sajtu. 

Video: Miriše na biznis: Raznobojno more koje Holandiji donosi čitavo bogatstvo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fis

    12. maj 2021 | 12:59

    Dobra galerija slika!

  • Mirijevac

    12. maj 2021 | 13:03

    Sta ce dobiti Mirijevo.Nista. Najveca mesna zajednica, veca od pola opstina po broju stanovnjka, a samo dva obdanista i dve osnovne skole.Lakse je dobiti Nobelovu nagradu, nego upisati dete. Bolje je na deponiji Vinca, nego u Mifijevu,a boorimo se za nasu decu.

  • Uros

    12. maj 2021 | 13:22

    Užas! Uništili ste sve što je bilo moguće uništiti, zar stvarno mislite da će i jedan deo Srbije posle vas moći da ima titulu zaštićenog područja?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>