• 2

Dobio milione korona pomoći, ali novac je potrošio na skupocene automobile

Preti mu zatvorska kazna

  • 2
Illyrian Pure Sport, prvi albanski superautomobil

Renderi: Arrera Automobili / Promo

 

Mustafa Qadiri (38) je u okviru PPP programa (Paycheck Protection Program) za borbu protiv koronakrize u SAD-u dobio više od 5 miliona dolara. Međutim, umesto da novac iskoristi za razvoj poslovanja on je kupovao luksuzne automobile.

Tokom pandemije, tačnije od maja prošle godine je kupio polovni Ferrari 458 Italia, Lamborghini Aventador S i Bentley Continental GT. Sada je uhapšen, a podignuta je i optužnica, i to za prevaru i pranje novca.

Quadiri je za tzv. “covid pomoć” aplicirao u tri različite banke, a sve kako bi pomogao poslovanje svoje četiri kompanije sa sedištem u Kaliforniji. Za prijavu je koristio lažni identitet, a kasnije je utvrđeno kako nijedna od kompanija nije u funkciji.

Qadiri je uhapšen, apreti mu kazna od 302 godine u zatvoru.

Video: Mali: Građanima 60 evra, penzionerima 110, firmama minimalac

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chicago

    14. maj 2021 | 16:40

    Pa to rade skoro svi nasi, mnogo dobili pomoc od drzave pa sada kupju svasta i ovde i po Srbiji, znam licno njih jedno dvadesetak, a niko ne razmislja da to treba da se vrati jer je drzava dala pare a ne banka. Svi misle da ce moci da bankrotiraju ali nece moci, ioak su uzeli drzavne pare!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>