• 2
 ≫ 

Kafići na Adi dobili palme, dvorišta puna letnje "opreme": Bum baštenskog nameštaja, pale i cene

 ≫ 

Čini se da se kod nas nikada ranije nije ovoliko kupovao nameštaj za ugođaj u prirodi, a kreće i sezona roštiljanja...

  • 2
nameštaj

Foto: Freepik

Gotovo sve radnje u Srbiji (ili bar one najpopularnije), koje prodaju stvari za uređenje doma, obezbedile su popuste od 20-30% na baštenski nameštaj: trpezarijske setove, sofe, zasebno stolove i stolice, dekoraciju (jastučiće), klupe, navlake, ležaljke, ljuljaške, suncobrane i paviljone.

Ponuda je široka, a kako je porasla potreba za kupovinom kuća van grada, tako je oživeo i trend kupovine sve one letnje "opreme" koja može dobro da se adaptira u dvorištu. Osim baštenskog nameštaja, tu su i roštilj, odnosno montažni bazen, tramboline.

Niže cene privlače, ne samo pojedince, već i firme - pre svega ugostiteljske objekte. Ovog proleća je primetno i da su neki lokali iskoristili period pauze u radu, kako bi obnovili nameštaj, odnosno unapredili svoj enterijer. To je sada posebno važno, kako bi privukli goste.

Osim novina kada govorimo o nameštaju, jedan kafić na Makiškoj strani Ade postavio je palme oko sofa i stolova, tako da imate utisak kao da ste na moru. Takođu, kombinuje se morska, plavo-bela kombinacija.

Kakve su cene?

 

U jednom popularnom prodajnom centru stvari za kuću, raspon cena za baštenske ljuljaške je od 26.000 do 49.000 dinara, pritom treba naglasiti da je reč o cenama sa popustom. Regularno, cene idu od 30-ak pa do 60-ak hiljada dinara, po komadu.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Heerdt Einrichtungsweisend (@heerdt.de)

 

Cene svakako variraju od vrste materijala, kvaliteta, proizvođača. Klasične baštenske stolice možete naći već za 3.400 dinara po komadu (regularna cena je iznad 4.000 dinara); sklopive aluminijumske stolice su takođe oko 3.000 dinara, a mada ima i onih koje su trenutno snižete sa 2.500 na 2.000 dinara.

Ogromnu razliku u dvorištu prave i ležaljke, koje inače koštaju oko 5.000, pa do 15.000 ili 18.000 dinara, ali su sada sve na akciji 20%. Posebno se ističe nameštaj od aluminijumske konstrukcije jer ne rđa, otporan je na vremenske uslove, ne bledi na suncu i lagan je.

Kada je reč o suncobranima, raspon cena je takođe širok: od 50 evra pa do 150 evra. Neka prosečna cena je 9.000, a sa popustom - oko 7.000 dinara, a reč je o proizvodima sa metalnom konstrukcijom, od poliestera, sledećih dimenzija: osnovna čelična šipka prečnika D48 mm, 6 čeličnih šipki 10x18 mm, sa ručkom za otvaranje/zatvaranje i krstatom strukturom baze za postavljanje betonskih ploča 40x40 cm visine maksimalne 38 mm.

U ponudi je i mnogo setova, bilo klasičnih kao za trpezariju, ili sofa-setova, koje najčešće srećemo u kafićima. Tu cene takođe značajno variraju, ali recimo da klasičan drveni sto možete kupiti već za 2.000 do 2.500 dinara.

Video: Miriše na biznis: Raznobojno more koje Holandiji donosi čitavo bogatstvo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>