• 2

Kafići na Adi dobili palme, dvorišta puna letnje "opreme": Bum baštenskog nameštaja, pale i cene

Čini se da se kod nas nikada ranije nije ovoliko kupovao nameštaj za ugođaj u prirodi, a kreće i sezona roštiljanja...

  • 2
nameštaj

Foto: Freepik

Gotovo sve radnje u Srbiji (ili bar one najpopularnije), koje prodaju stvari za uređenje doma, obezbedile su popuste od 20-30% na baštenski nameštaj: trpezarijske setove, sofe, zasebno stolove i stolice, dekoraciju (jastučiće), klupe, navlake, ležaljke, ljuljaške, suncobrane i paviljone.

Ponuda je široka, a kako je porasla potreba za kupovinom kuća van grada, tako je oživeo i trend kupovine sve one letnje "opreme" koja može dobro da se adaptira u dvorištu. Osim baštenskog nameštaja, tu su i roštilj, odnosno montažni bazen, tramboline.

Niže cene privlače, ne samo pojedince, već i firme - pre svega ugostiteljske objekte. Ovog proleća je primetno i da su neki lokali iskoristili period pauze u radu, kako bi obnovili nameštaj, odnosno unapredili svoj enterijer. To je sada posebno važno, kako bi privukli goste.

Osim novina kada govorimo o nameštaju, jedan kafić na Makiškoj strani Ade postavio je palme oko sofa i stolova, tako da imate utisak kao da ste na moru. Takođu, kombinuje se morska, plavo-bela kombinacija.

Kakve su cene?

U jednom popularnom prodajnom centru stvari za kuću, raspon cena za baštenske ljuljaške je od 26.000 do 49.000 dinara, pritom treba naglasiti da je reč o cenama sa popustom. Regularno, cene idu od 30-ak pa do 60-ak hiljada dinara, po komadu.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Heerdt Einrichtungsweisend (@heerdt.de)

Cene svakako variraju od vrste materijala, kvaliteta, proizvođača. Klasične baštenske stolice možete naći već za 3.400 dinara po komadu (regularna cena je iznad 4.000 dinara); sklopive aluminijumske stolice su takođe oko 3.000 dinara, a mada ima i onih koje su trenutno snižete sa 2.500 na 2.000 dinara.

Ogromnu razliku u dvorištu prave i ležaljke, koje inače koštaju oko 5.000, pa do 15.000 ili 18.000 dinara, ali su sada sve na akciji 20%. Posebno se ističe nameštaj od aluminijumske konstrukcije jer ne rđa, otporan je na vremenske uslove, ne bledi na suncu i lagan je.

Kada je reč o suncobranima, raspon cena je takođe širok: od 50 evra pa do 150 evra. Neka prosečna cena je 9.000, a sa popustom - oko 7.000 dinara, a reč je o proizvodima sa metalnom konstrukcijom, od poliestera, sledećih dimenzija: osnovna čelična šipka prečnika D48 mm, 6 čeličnih šipki 10x18 mm, sa ručkom za otvaranje/zatvaranje i krstatom strukturom baze za postavljanje betonskih ploča 40x40 cm visine maksimalne 38 mm.

U ponudi je i mnogo setova, bilo klasičnih kao za trpezariju, ili sofa-setova, koje najčešće srećemo u kafićima. Tu cene takođe značajno variraju, ali recimo da klasičan drveni sto možete kupiti već za 2.000 do 2.500 dinara.

Video: Miriše na biznis: Raznobojno more koje Holandiji donosi čitavo bogatstvo

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke