• 0

Bitka za prevlast: Poznata porodica preuzela fabriku koja je bila u rukama radnika

Nekada uspešna kompanija je u zlatnim vremenima zapošljavala oko 1.800 radnika, a danas ih, prema nezvaničnim informacijama, ima jedva 500

  • 0
Komoda, namestaj

Foto: Pixabay

Virovitički Tvin prešao je u ruke porodice Vampovac u čijem se vlasništvu nalaze još kompanije Pro Wood (nekadašnji DIK Đurđenovac) i virovitički Contorte, najveći proizvođač masivnog nameštaja u državi, piše Lider.

Oni su vlasnici više od 50 posto udela u Tvinu. Mirjana Vampovac je nekadašnja komercijalna direktorika Tvina, a njen sin Hrvoje vlasnik je Concortea i Pro Wooda koji zapošljavaju više od 500 radnika.

Novi predsednik Uprave Tvina od srede je Mario Mikolaš, suvlasnik Pro Wooda, a promenjen je i Nadzorni odbor.

Time je okončana višemesečna bitka za prevlast u Tvinu. Uprava, Nadzorni odbor, čelnici sindikata i udruženja malih deoničara javno su bili pozvali sve, njih oko hiljadu, da udele ne prodaju za manje od 716 kuna.

Tvrdili su kako tu cenu za preuzimanje svakog udela u kompaniji nudi grupacija italijanskih društava Gianbatiste Bersanellija. Otkrili su i da su počeli pregovori i s nemačkim proizvođačem nameštaja 3S Franken mobel GmbH koji nudi 735 kuna po udelu.

“3S Franken mobel GmbH je partner Tvina i proizvođač nameštaja s godišnjom dobiti od devet miliona evra”, navodi se u otvorenom pozivu.

Nekada uspešna kompanija u zlatnim vremenima zapošljavala je oko 1.800 radnika, a danas ih, prema nezvaničnim informacijama jedva oko 500.

Video: Kako od obične komode napraviti elegantan komad nameštaja: Vloger podelio kompletan proces izrade

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke