• 5

Taksira 8 godina i svašta je video: Plaćanje rakijom, bežanje na semaforu, a u autu se rodila i beba

Bezbroj puta se i sam našao u nesvakidašnjim situacijama, koje su, kako kaže, čar posla kojim se bavi,  specifične su za branšu i ne događaju se "običnim" ljudima

  • 5
Takstista Branko Foto: D.G.

Osam godina, koliko radi kao taksista, Branko Đalamić iz Bogatića deli sa ljudima koje vozi njihove sudbine, srećne i tužne trenutke iz njihovih života, sluša ispovesti, žalopojke, mudrosti...

Bezbroj puta se i sam našao u nesvakidašnjim situacijama, koje su, kako kaže, čar posla kojim se bavi, specifične su za branšu i ne događaju se "običnim" ljudima.

- Iako je ovo malo područje, gde se puno ljudi poznaje, ipak ne znaš sve o mušteriji koja te zove zbog vožnje, pa bude situacija za koje pomislim da su neponovljive, a onda se dogodi sledeća koja je nadmaši. Mislim na lepe, prijatne i srećne momente, a one ružne i opasne želim da zaboravim i iskoristim kao pouku da se ne bi ponovile - kaže Branko.

Tako je Branka nedavno pozvao deka, penzioner, da njega i baku preveze do Doma zdravlja u Bogatiću. Relacija je kratka i račun bi izneo svega nekoliko stotina dinara, ali je deka zamolio da uslugu plati kada "legne" penzija.

- Stigao sam pred njihovu kuću, a deka izlazi sa flašom rakije u ruci. Evo, kaže, neka bude zalog da ću platiti. Hvalio je svoju rakiju i ponovio da će me pozvati da dođem po novac kada primi penziju. Prevezao bih besplatno, shvatam da nemaju novca, a moraju kod lekara, starijima i penzionerima često činim takvu uslugu, ali je deka bio uporan da uzmem prepečenicu i nisam uspeo da ga odvratim. Kada je primio penziju platio je vožnju, ali flašu rakije nije hteo da uzme. To ti je čast, rekao mi je - prepričava Branko najnoviju zgodu.

Taxi, taksi Foto ilustracija: Shutterstock

Od kada su pre par godina tri mladića koje je vozio do Beograda da ne bi platili vožnju iskočila iz taksija kada se u gradu zaustavio na semaforu. Tada se razočarao zbog nepoštenja i prevare, ali i susreo sa naličijem posla za koji se opredelio, koji voli i od kojeg izdržava svoju porodicu.

Međutim, sa osmehom se priseća porođaja mlade Romkinje u automobilu, na putu do porodilišta u šabačkoj bolnici.

- Vozio sam trudnicu i njenu majku, a beba nije više mogla da čeka i kod pruge u Štitaru, na pola puta do porodilišta, majka je u taksiju porodila ćerku. Kada smo stigli do bolnice, platili su i častili baš pošteno. Ko zna da li će se ikada ponoviti, i ovakav slučaj i muštuluk što sam dobio, koji je bio nekoliko desetina puta više od cene vožnje - priča Branko.

Video: Ulicama Londona vozi muzički taksi i s njim ne možete da se prevezete gde želite

(Telegarf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eeeeeej...

    24. maj 2021 | 15:19

    Kakav je to golaman bio kad smo bili klinci...

  • MIKI

    24. maj 2021 | 17:43

    SREĆNO I LEPE VOŻNJE!

  • Dača

    24. maj 2021 | 14:44

    E baš mi je žao taksista. Da im je loše ne bi oni branili slobodnu konkurenciju. Nema nigde da je nekome doživotno obezbeđeno radno mesto.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>