• 0

Prvi put u okrilju Univerziteta u Beogradu: "Obuka menadžera za zaštitu podataka o ličnosti"

Jedan od ciljeva je i uvođenje ovih sadržaja u nastavne programe osnovnih i srednjih škola, kao i edukacija lica za zaštitu podataka o ličnosti u školama, rekao je poverenik

  • 0

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i dekan Fakulteta bezbednosti Univerziteta u Beogradu ove nedelje su u Кlubu poslanika u Beogradu, uručili sertifikate prvoj generaciji studenata, koji su završili kratak program studija „Obuka menadžera za zaštitu podataka o ličnosti“.

Кratak program studija je jedinstven obrazovni program u Srbiji koji omogućava stručno osposobljavanje lica za zaštitu podataka o ličnosti, u skladu sa propisima i međunarodnim i domaćim standardima, nakon čega studenti dobijaju zvanje menadžera zaštite podataka o ličnosti.

Prof. dr Vladimir Cvetković, dekan Fakulteta bezbednosti, istakao je da se ova vrsta studijskog programa prvi put organizuje u okrilju Beogradskog univerziteta, i da je to pionirski poduhvat za njihov fakultet. Naglasio je i da im je cilj da privuku polaznike iz zemlje ali i regiona, kako bi doprineli širenju i jačanju bezbednosne kulture u oblasti zaštite podataka o ličnosti.

Poverenik Milan Marinović zahvalio se dekanu Fakulteta bezbednosti, na izuzetnoj saradnji i uvođenju ovog prava u nastavne programe fakulteta. Služba Poverenika učestvovala je u praktičnoj nastavi i stručnom usavršavanju kadrova za zaštitu podataka o ličnosti.

- U narednom periodu posebnu pažnju posvetićemo kontinuiranoj edukaciji mladih i unapređivanju znanja iz ove oblasti na različitim obrazovnim nivoima u Srbiji. Jedan od ciljeva je i uvođenje ovih sadržaja u nastavne programe osnovnih i srednjih škola, kao i edukacija lica za zaštitu podataka o ličnosti u školama. Naša zamisao je da kroz obuke i pilot projekte edukujemo i zaposlene i učenike u oblasti ovog prava - istakao je poverenik Marinović.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>