• 0

Sve više radnika pozitivno na kanabis, kompanije će morati da se pobrinu za zdravlje zaposlenih

Organizacije će morati da razmotre uticaj Covid-19 ne samo na bezbednost na radnom mestu, već i na radnike

  • 0
Kancelarija, radnik, korona virus, radnici, kolege

Foto: Shutterstock

Testiranje na radim mestima otkrilo je rekordan nivo upotrebe kanabisa među zaposlenima u Americi.

Tokom ispitivanja američke laboratorije, podaci su pokazali da je skoro 2,7% od više od sedam miliona testova na droge sprovedenih u ime poslodavaca 2020. godine bilo pozitivno na kanabis. To je više od 2,5% zabeleženih 2019. godine.

Oko 2,7% testova na droge koje je laboratorija sprovela u ime poslodavaca dalo je pozitivne rezultate za marihuanu - sa 2,5% u 2019. i 2% u 2016. godini.

„Stope pozitivnosti kod radnika povećala su se u testovima na droge u urinu, popevši se na najviši nivo od 2003. godine (4,5%) i više od 28% više od 30-godišnjeg minimuma od 3,5% zabeleženog između 2010. i 2012“, saopšteno je.

Takođe je zabeleženo povećanje zloupotrebe droga i predoziranja od početka pandemije Covid-19.

„Organizacije će morati da razmotre uticaj Covid-19 ne samo na bezbednost na radnom mestu, već i kao zdravstvenu brigu za svoje zaposlene još neko vreme“, upozorio je dr Bari Sample, direktor u toj laboratoriji.

Kako je sve više država legalizovalo kanabis za odrasle i u medicinske svrhe, sve više poslodavaca odlučuje da preskoči testove na drogu od kanabisa.

Za poslove koji zahtevaju široke mere bezbednosti, uključujući kamione, masovni tranzit i železnice, i dalje je potrebno obavezno testiranje. Međutim, za radnike u uslužnoj industriji pozitivan test za kanabis retko znači da će i izguiti posao.

Video: Kako da (ne) dobijete otkaz

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>