• 3

Kako pokrenuti sela? Počela izrada Nacionalnog programa ruralnog razvoja do 2024. godine

Radna grupa, koju čine predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, udruženja poljoprivrednih proizvođača i naučnih institucija u narednom periodu pripremiće predlog Nacionalnog programa ruralnog razvoja

 • 3
SRBIJA POLJOPRIVREDA SUSA

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

U Ministarstvu poljoprivrede formirana je radna grupa koja je započela izradu Nacionalnog programa ruralnog razvoja za period od 2021 do 2024. godine.

Program propisuje srednjorocne pravce razvoja ruralnih područja, a krajnji cilj je da se pripremi planski dokument kojim će se utvrditi mere podrške ruralnom razvoju i druge aktivnosti, kao i ocekivani rezultati, vrste namene i obim pojedinih mera podsticaja, radi unapređenja konkurentnosti domaće poljoprivredne proizvodnje, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Radna grupa, koju čine predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, udruženja poljoprivrednih proizvođača i naučnih institucija u narednom periodu pripremiće predlog Nacionalnog programa ruralnog razvoja.

Program se izrađuje na način da bude potpuno usaglašen sa važećom Strategijom poljoprivrede i ruralnog razvoja Srbije za period 2014 - 2024. i sa strateškim okvirom Zajedničke poljoprivredne politike Evropske unije.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • nikolas

  SPASITE SELA I SPASENA JE SRBIJA !!! ORGANIZUJTE ODKUPNE STANICE ZA PROIZVODE A NAS SELJAK JE VREDAN I RADAN !!! SPRECITE UVOZNI LOBI DA UNISTAVA SELJAKA !!!!!

  2
  0

  Podelite komentar

 • Voja

  Prosto zatvorite hermetički beograd

  2
  0

  Podelite komentar

 • rikimil

  Šta treba selu da se ne bi totalno ugasilo? Asfaltirani , a ujedno i osvetljeni putevi, čista voda, komunalna služba, kanalizacija, gasna infrastruktura, brzi internet, a ne da ide kao preko Adsl , da RTS prenosi sve sportske manifestacije kao državna televizija koja se plaća, el.energija odgovarajućeg napona, snabdevene prodavnice, organizovan otkup p.proizvoda i žive stoke, zdravstvena ambulanta sa svakodnevnim lekarom,da policija prošeta kroz sela pešice, kao da su šerifi , a sa rukom zabačenom, a ne u "peugeot"-ima. Da ne nabrajam više.Toliko od mene.

  5
  0

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke