• 2

Sve više proizvoda iz Srbije u ruskim prodavnicama: H5 planira da uključi vina, slatkiše, zimnicu...

H5 ima više od 17.000 prodajnih objekata u tri formata sa preko 300.000 zaposlenih

  • 2
hrana, povrće

Foto:Pixabay

Ruski trgovinski lanac H5 planira da u svojim maloprodajnim objektima proširi asortiman robe iz Srbije, jer naši potrošači prepoznaju kvalitet srpskih proizvoda, najavila je u Sankt Peterburgu Veronika Jaroslavceva, direktorka otkupa H5 zadužena za Severozapadni region, nakon sastanka sa predstavnicima Privredne komore Srbije.

- Potrošači u Rusiji cene ukus i tehnologiju proizvodnje, prodaja proizvoda iz Srbije raste i želja nam je da uključimo nove artikle u naše prodavnice poput vina, konditora, zimnice..., istakla je Jaroslavceva.

Podseća da se trenutno najviše prodaju sveže voće, povrće i sirevi.

- Uvoz proizvoda iz Srbije ovoga najvećeg ruskog maloprodajnog lanca u prva četiri meseca 2021. skočio je za 50% u odnosu na isti period prošle godine i vredeo je 20 mil USD, a očekuje se do kraja godine da dostigne 60 mil USD - rekao je Dejan Delić, direktor Predstavništva PKS u Moskvi.

Predloženo je da se u maloprodajnim objektima H5 organizuju "Dani Srbije" u okviru kojih će se promovisati srpski proizvodi, a očekuje se i poseta delegacije predstavnika H5 kao i drugih vodećih ruskih trgovinskih lanaca i distributera i razgovori sa prestavnicima naših kompanija, dodao je Delić.

H5 ima više od 17.000 prodajnih objekata u tri formata sa preko 300.000 zaposlenih, a zauzima 12% ruskog tržišta.

Samo Severozapadni okrug obuhvata 11 ruskih regiona ukupne površine 1.687.000 km2 i više od 13 miliona potrošča. PKS sarađuje sa H5 od 2016. kada je organizovan prvi dolazak ovog ruskog trgovca u Srbiju.

Video: Šuma svetska, a naša raste na padinama Ovčara kod Čačka: Stefan je napravio svoju fabriku kiseonika

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djile

    12. jun 2021 | 13:12

    Rusko tržište je zaista veliko. I tu nasa drzava treba da vidi sansu. Da subvencionise i omasovi proizvoddzače da proizvodi robu za to trziste

  • nikolas

    12. jun 2021 | 13:36

    SRBIJA TREBA DA ULOZI MILIJARDE DOLARA U PROIZVODNJU I PRERADU VOCA,POVRCA I MESA I MESNIH PRERADJEVINA -CENE RASTU I POJESTI NESTO BIO JE POSTALA PRIVILEGIJA BOGATIH!!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>