• 0
 ≫ 

Dok Bezos vešto izbegava porez, njegova bivša supruga nastavlja da donira enormne svote novca

 ≫ 

Uprkos obimu ovih donacija, ona je i dalje 22. najbogatija osoba na svetu

  • 0
Njihovi razvodi koštali su papreno

Džef Bezos i Mekenzi Skot / Foto: Profimedia/Prensa Internacional via ZUMA Wire

Bivša supruga osnivača Amazona, milijarderka Mekenzi Skot, donirala je još 2,7 milijardi dolara nizu dobrotvornih organizacija, čime je još jednom potvrdila koliko joj je filantropija prioritetna.

U blog postu je rekla kako je želela da novac da onima koji "u prošlosti nisu bili nedovoljno finansirani". Napisala je da je izabrala 286 organizacija koje rade na rešavanju pitanja rasne nejednakosti, bave se umetnošću i obrazovanjem.

Skot je, inače, jedna od najbogatijih žena na svetu. Veliki deo njenog bogatstva svakako potiče od razvoda iz 2019. godine, a podsećamo da je njen bivši suprug, Džef Bezos, trenutno najbogatiji čovek na svetu.

Inače, njihov zvanični rastanak važi za najskuplji na svetu: koštao je neverovatnih 38 milijardi dolara.

Kao deo tog "dogovora", Skot je pripalo 4% Amazonovih akcija, budući da je davne 1994. pomagala Bezosu da pokrene danas najvećeg diva u domenu e-trgovine. U decembru 2020. je otkriveno da je Mekenzi u samo četiri meseca donirala više od četiri milijarde dolara dobrotvornim organizacijama koje vode žene, bankama hrane i koledžima gde studiraju Afroamerikanci.

Uprkos obimu ovih donacija, ona je i dalje 22. najbogatija osoba na svetu, sa neto vrednošću od 59,5 milijardi dolara, navodi Forbs. Mekenzi je, ipak, juče ponovo rekla kako želi da redistribuira svoje bogatstvo, radeći sa timom istraživača i svojim novim suprugom.

Video: Ovo su pet najskupljih razvoda ikada

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>