Dva razloga zašto ugostitelji u Beogradu ne mogu nikako da nađu konobare: "Moramo da ih uvozimo"
Širom regiona, a i u Srbiji, nedostaje radne snage, s produžetkom radnog vremena, to se posebno vidi kod ugostitelja - fale konobari i kuvari. Proveravali smo kakve bi posledice mogle da budu po tu industriju?
Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:
- Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
- Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
- Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
- Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
- Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
- Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
- NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
<% message.text %>
Sima
Danas sam bio u jednoj nemackoj fabrici u Srbiji,kukaju da nemaju radnike i ja kazem kako nemate?da li nudite platu bar 50,60.000 din?odgovor je bio da je plata dosta manja e zato i ne mogu naci radnika....
Marija Jovicic
Zasto u Srbiji nema radnika pa za 30000 niko nece da radi..... Realno....
Dejan
Pa nece niko da radi za minimalac,nece da placaju prekovremeno i to malo crkavice ne daju na vreme.