U radu od kuće nema naknade za prevoz i toplog obroka, a radi se duže: Može li zakon to da promeni?

Poslodavci su kroz rad od kuće ostvarili velike uštede

Komentari

 • Jasna

  Ja radim od kuce od prosle godine od marta... dobijam i topli obrok i prevoz i dobili smo i regrese kao i za 8.mart novac, a ne radim u drzavnoj firmi.

  3
  1

  Podelite komentar

 • Хрвоје

  Искрено, топли оброк и превоз нису потребни. Радиш од куће. Ако ти што траже превоз а раде од куће онда треба да се буне и они што за превоз добијају или ништа или неку смешну суму а троше бар три или четири црвене на превоз. Још шта ће ти топли оброк једеш код куће, замисли ове што ем иду на посао и не добијају ништа. А раде по 10 и више сата а морају нешто појести а немају своју кухињу већ морају да си понесу или да си купе. Зато, људи. Молим Вас, не тражите оно што Вам не припада. Увек има горих ситуација где можете и Ви упасти.

  3
  2

  Podelite komentar

 • Đ

  U Prokuplju ni u državnim firmama nema toplog obroka i regresa.

  2
  0

  Podelite komentar

 • Andrej

  Prevoz i ne treba isplaćivati ali topli obrok treba...kratko i jasno!

  7
  2

  Podelite komentar

 • Vukodlak

  Auuuu, oglasio se sindikat????? Zar toga ima u SRBIJI?????????

  12
  0

  Podelite komentar

 • Bugiman

  Toplog obroka ima samo u državnim firmama. Zakonom je definisano da mora da se isplati topli obrok,ali nije definisan iznos,tako da poslodavac može da ga prikaže kao 1(jedan) dinar i zakonski je čist. Naravno da ga privatni sektor(većina) prikazuje kao deo zarade,ali suštinski je isto,plata ti je 500 e i tu je sve....prevoz ti umanji od plate,samo da bi manji porez platio,ali tvoj neto na kraju meseca,ne prelazi dogovoreni iznos.

  10
  0

  Podelite komentar

  • Marko

   @Bugiman

   I sta je problem? Sve se to pri zaposljavanju kaze buducem zaposlenom.. Prevoz i topli obrok su u dogovorenom iznosu, a kako ce poslodavac to da predstavi u knjigama, zaposlenog se i ne tice.

   2
   0

   Podelite komentar

  • Sumadinac

   @Bugiman

   Vojska,policija,zdravstvo i prosveta nemaju ni topli obrok ni regres

   4
   0

   Podelite komentar

 • Jsr

  Vrlo mali broj poslova moze od kuce da se radi...

  4
  0

  Podelite komentar

 • Gazda

  Ne moraju od kuce da jedu a kamoli busom ni slučajno da se voze!!!

  3
  1

  Podelite komentar

  • Milos

   @Gazda

   Da jedu moraju, ali poslodavac tebi ne placa vozanje po gradu, nego prevoz do radnog mesta. Ja radim kod privatnika, doduse IT sektor, i plata mi se nije smanjivala od kad radimo od kuce, sta vise dobili smo dva povecanja od kad je pocela Korona. Svake godine team building po dva dana, besplatna kafa sokovi kad si u firmi, rucak na racun firme svaki prvi petak u mesecu.. Kad bi takvi svi poslodavci bili Srbija bi procvetala, jer samo zadovoljan radnik moze da da maksimum u poslu koji obavlja!

   6
   0

   Podelite komentar