• 12

"Kako su uspeli i Mek da zatvore?" Novosađani se pitaju gde je restoran, proverili smo šta se dešava

, Telegraf Biznis

Kako su nam rekli u kompaniji McDonald’s zakup na dotičnoj lokaciji je istekao

  • 12
Novi SAD, Mekdonalds, Mcdonalds

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, Shutterstock

Novosađani su burno reagovali kada su videli da na jednoj od popularnih lokacija u njihovom gradu, nema više lokala Mekdonaldsa. Društvenim mrežama počeli su da se šire komentari kako "nije trebalo to da dozvole" ili kako su eto "uspeli i Mek da zatvore".

Bilo je i onih nostalgičnih koji nisu mogli da veruju da "nema restorana posle više od dve decenije".

Dok su jedni negodovali zbog novonastale situacije, drugi su to pravdali samom lokacijom.

Šta se zapravo desilo, da li Mek ide iz Novog Sada i šta će biti sa radnicima koji su do nedavno radili u tom objektu, proveravali smo sa tom kompanijom. Kako su nam rekli u kompaniji McDonald’s zakup na dotičnoj lokaciji, odnosno, za restoran "Apolo" je istekao, a kompanija je trenutno u potrazi za novom.

Najvažnije, radnici neće ostati bez posla.

Šta tačno planiraju?

- Život se u potpunosti promenio, a sve kao posledica pandemije Covid-19, pa se i poslovanje prilagođava novonastalim okolnostima. To znači da su, zbog što veće bezbednosti i zaposlenih i gostiju, modeli beskontaktne isporuke McDonald’s proizvoda, kao što su Drive i Delivery, od ključne važnosti.

Dodatno, s obzirom da je istekao zakup na lokaciji na kojoj se nalazi restoran „Apolo“, menadžment kompanije McDonald’s radi na pronalaženju nove lokacije, a u izboru su mesta koja će zadovoljiti kriterijume lake dostupnosti gostima i koja će omogućiti da novi restoran bude Drive Thru - naveli su za naš portal.

Kako su nam istakli, u periodu do otvaranja novog restorana, svi zaposleni iz „Apolo“ restorana dobiće pozicije u drugim McDonald’s restoranima u Novom Sadu.

- Na ovaj način zaposleni će u prelaznom periodu, bez prekida radnog odnosa do otvaranja novog restorana, nastaviti da rade i moći će da razmenjuju veštine i iskustva i doprinesu duhu zajedništva po kome je McDonald’s prepoznatljiv. Javnost će biti blagovremeno obaveštena o novoj lokaciji u Novom Sadu gde će biti otvoren novi Drive McDonald’s restoran - rekli su nam.

Prvi Mek u Srbiji otvoren je na Slaviji,  24. marta 1988. godine.

Video: Komad ove govedine košta papreno samo zbog jednog posebnog začina

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kela

    U americi živim od 90tih. Otišli iz zrenjanina kao dete . Bila sam kod bake i deke u zrenjaninu dok je mcdonalds postojao . I u americi je ukus neopisivo bolji. I u Beogradu sam isto jela KFC i piizza hut i ništa od toga nije ni nalik na original. A sto se tiče nezdrave hrane iz mcdonalds pa one vaše šunke kobasice cevapi su isto ako ne i nezdraviji tako da mim vas . I ne nije tačno da su svi ovde debeli i ružni hahah smešni ste mi

  • Migaš

    Nisam davno čuo lepšu vest.

  • Milan

    Ne razumem dramu, to je jedan od tri Mekdonaldsa u Novom Sadu. Preostali su drive-in kod zeleznicke i jedan u TC Big na spratu. Moguce da ovi idu u Promenadu ali bi steta bila zbog turizma da nemamo za strance “proverenu” brzu klopu direktno na trgu. Masa ljudi u prolazu jede ono sto im je poznato a Mac je upravo to, kupovali burgere u Tokiju, New Yorku ili Srbiji uvek cete dobiti potpuno isti ukus i kvalitet.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke