• 8

Kolika je plata u jedinoj srpskoj poslastičarnici gde je sladoled 10 dinara? Upravo traže radnike

Neko sladoled bira po ceni, neko po tome je li na točenje ili kuglu, a stanovnici Pirota isključivo po ukusu, jer kod njih ovaj slatkiš može da priušti svako

  • 8

Foto: Facebook/Kafe Poslastičara Rekord

Odavno je poznato da Piroćanci ližu najjefitniji sladoled u Srbiji. Zamrzivač je uvek pun, a u njemu sladoledi od čokolade, pomorandže, vanile, kivija, pa i koka-kole

Kod njih ovaj slatkiš može da priušti svako. Za svega 10 dinara po kugli prodaje jedan sladoledžija već godinama ledene poslastice. I ove, kaže, nastavlja tradiciju. Sada ima posla toliko da mu je potrebna dodatna radna snaga.

Kako piše u oglasu, potrebne su im dve konobarice.

- Poslastičarnici Rekord, najstarijem objektu te vrste u gradu sa tradicijom od gotovo osam decenija, potrebne su dve konobarice- piše u oglasu. Sve zainteresovane osobe za ovaj posao mogu da se jave lično u poslastičarnici. 

Međutim, iznos plate nije naveden. Svakako, cena sladoleda se ne menja i zbog toga Pirot ima onu draž starih vrednosti koje se prepoznaju i koje traju. Pored ovih koje koštaju 10, za kuglu sladoleda u Pirotu najviše ćete platiti 20 dinara, ali ne više od toga.

I ne samo to, jedan kolač košta 40, a litar limunade 60 dinara.

Podsetimo, ne samo u Pirotu, već i u Srbiji i regionu vlada ogromna potražnja za radnom snagom, a najviše se traže upravo konobari. 

Video: Vrhunski proizvod od malina: Jedinstvena maska od crvenog zlata oduševila žene u Arilju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>