• 0

Stavili veto na vodeću berzu kriptovaluta: Šta je glavni razlog?

Binance Group trenutno ima sedište na Kajmanskim ostrvima, dok je Binance Markets Limited pridružena firma sa sedištem u Londonu

  • 0
kripto

Foto: Freepik

Britanski finansijski regulator zabranio je Binance, najveću svetsku berzu kriptovaluta. Uprava za finansijsko delovanje (FCA) presudila je da firma ne može obavljati bilo kakvu "regulisanu aktivnost" u Velikoj Britaniji.

Regulator je takođe izdao upozorenje potrošačima o Binance.com, savetujući ljude da budu oprezni prema oglasima koji obećavaju visoke prinose na ulaganja u kripto imovinu. Ova vest dolazi usred isticanja stava regulatora širom sveta protiv kriptovalutnih platformi.

Binance.com je centralizovana onlajn berza koja korisnicima nudi niz finansijskih proizvoda i usluga, uključujući trgovinu širokim spektrom digitalnih valuta, kao i digitalnih novčanika, fjučersa, hartija od vrednosti, štednih računa, pa čak i pozajmica.

Binance Group trenutno ima sedište na Kajmanskim ostrvima, dok je Binance Markets Limited pridružena firma sa sedištem u Londonu. Firma ima više entiteta širom sveta, a Binance Group je ranije imala sedište na Malti.

FCA je rekao da kompaniji Binance Markets Limited (BML), koja je u vlasništvu Binance Group, trenutno nije dozvoljeno da preduzima bilo kakve regulisane aktivnosti bez prethodne pisane saglasnosti FCA. Rok za poštovanje presude je do srede.

Takođe naglašeno da nijedan entitet u Binance Group nema bilo koji oblik ovlašćenja, registracije ili licence za obavljanje regulisanih aktivnosti u Velikoj Britaniji. Iako FCA ne reguliše kriptovalute - reguliše kripto imovinu. Regulator mora odobriti firme za oglašavanje ili prodaju takvih proizvoda u Velikoj Britaniji.

To znači da ljudima u Velikoj Britaniji nije dozvoljeno da koriste usluge Binance-a da bi nagađali ili se kladili na to da li cena kriptovalute poput bitkoina raste ili pada. Međutim, i dalje im je dozvoljeno da koriste veb adresu za kupovinu i prodaju kriptovaluta, što nije regulisano.

Video: Vučić: Prosečna plata u martu 555 evra, to smo čekali

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari