• 0

Stavili veto na vodeću berzu kriptovaluta: Šta je glavni razlog?

Binance Group trenutno ima sedište na Kajmanskim ostrvima, dok je Binance Markets Limited pridružena firma sa sedištem u Londonu

  • 0
kripto

Foto: Freepik

Britanski finansijski regulator zabranio je Binance, najveću svetsku berzu kriptovaluta. Uprava za finansijsko delovanje (FCA) presudila je da firma ne može obavljati bilo kakvu "regulisanu aktivnost" u Velikoj Britaniji.

Regulator je takođe izdao upozorenje potrošačima o Binance.com, savetujući ljude da budu oprezni prema oglasima koji obećavaju visoke prinose na ulaganja u kripto imovinu. Ova vest dolazi usred isticanja stava regulatora širom sveta protiv kriptovalutnih platformi.

Binance.com je centralizovana onlajn berza koja korisnicima nudi niz finansijskih proizvoda i usluga, uključujući trgovinu širokim spektrom digitalnih valuta, kao i digitalnih novčanika, fjučersa, hartija od vrednosti, štednih računa, pa čak i pozajmica.

Binance Group trenutno ima sedište na Kajmanskim ostrvima, dok je Binance Markets Limited pridružena firma sa sedištem u Londonu. Firma ima više entiteta širom sveta, a Binance Group je ranije imala sedište na Malti.

FCA je rekao da kompaniji Binance Markets Limited (BML), koja je u vlasništvu Binance Group, trenutno nije dozvoljeno da preduzima bilo kakve regulisane aktivnosti bez prethodne pisane saglasnosti FCA. Rok za poštovanje presude je do srede.

Takođe naglašeno da nijedan entitet u Binance Group nema bilo koji oblik ovlašćenja, registracije ili licence za obavljanje regulisanih aktivnosti u Velikoj Britaniji. Iako FCA ne reguliše kriptovalute - reguliše kripto imovinu. Regulator mora odobriti firme za oglašavanje ili prodaju takvih proizvoda u Velikoj Britaniji.

To znači da ljudima u Velikoj Britaniji nije dozvoljeno da koriste usluge Binance-a da bi nagađali ili se kladili na to da li cena kriptovalute poput bitkoina raste ili pada. Međutim, i dalje im je dozvoljeno da koriste veb adresu za kupovinu i prodaju kriptovaluta, što nije regulisano.

Video: Vučić: Prosečna plata u martu 555 evra, to smo čekali

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke