• 2

U ove 4 zemlje živi čak 63% svetskih milionera: Uprkos koroni, njihovo kolektivno bogatstvo raste

Najbrži rast prošle godine bio je među super bogatima, tj. onima koji imaju bogatstvo vredno barem 30 miliona dolara

  • 2
Bugatti Chiron Pur Sport

Foto: Bugatti

Broj milionera iz celog sveta nastavlja da raste, uprkos koroni, a tokom 2020. prešao je nivo od 20 miliona. To pokazuju aktuelni podaci koje je juče objavila konsultantska firma Capgemini.

Drugim rečima, broj onih čije je bogatstvo vredno milion dolara ili više - povećao se za 6,3 posto, na tačno 20,8 miliona ljudi. Njihovo kolektivno bogatstvo poraslo je 7,6 posto, za ukupno 80.000  milijardi dolara.

Veliki dobici stečeni su zahvaljujući većim tržišnim vrednostima deonica. Najbogatiji na svetu najpre žive u SAD, a onda u Japanu, Nemačkoj i Kini. U ove četiri zemlje živi čak 63% svetskih milionera.

Najbrži rast prošle godine bio je među super bogatima, tj. onima koji imaju bogatstvo vredno barem 30 miliona dolara. Taj "klub" je porastao 9 posto u lani.

Firma Capgemini prati cene akcija, obveznice u vlasništvu, alternativna ulaganja, zatim novac i imovinu prilikom procene vrednosti.

Oslanja se i na podatke međunarodnih organizacija kao što je Svetska banka, zatim na informacije preuzete iz anketa bogatih i njihovih finansijskih menadžera.

Video: Evo ko su najbogatije žene na svetu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • laki

    30. jun 2021 | 09:09

    Zato je i korona napravljena da napravi da postoje jako bogati i jako siromašni između više neće biti ničeg ili imaš ili nemas!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>