• 0

"Novim putevima i prugama povezujemo region sa EU"

Tomislav Momirović uputio je poziv svim prisutnim ministrima i predstavnicima EU, da 13. septembra uzmu učešće na "Western Balkans Rail Summit 2021", kada će Beograd postati železnički centar Evrope

  • 0
Tomislav Momirović

Tomislav Momirović / Foto: MGSI

- Naša posvećenost izgradnji putne i železničke infrastrukture je ogromna, jer želimo da se dodatno povežemo sa partnerima u regionu i dalje sa državama-članicama EU - izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, danas na Ministarskom sastanku o prekograničnoj povezanosti Evropske unije i Zapadnog Balkana u Sloveniji, na Brdu kod Kranja.

Došli smo do zajedničkog zaključka da čekanja na granicama izuzetno negativno utiču, ne samo na saobraćaj i transport, već i na ekonomije zemalja Zapadnog Balkana, za povezanost i unapređenje naših odnosa, rekao je ministar i dodao: "Usaglasili smo se oko toga i dogovorili korake koji će dovesti do relaksacije graničnih prelazaka".

Momirović je uputio i poziv svim prisutnim ministrima i predstavnicima EU, da 13. septembra uzmu učešće na "Western Balkans Rail Summit 2021", kada će Beograd postati železnički centar Evrope.

Na Ministarskom sastanku o prekograničnoj povezanosti EU i Zapadnog Balkana učestvuju i ministri transporta zapadnobalkanske šestorke, kao i resorni ministri država-članica EU. "Današnji sastanak bio je prilika da sa kolegama ministrima, predstavnicima država-članica Evropske unije razgovaram o dodatnim unapređenjima regionalne transportne mreže i saobraćajnom povezivanju Zapadnog Balkana sa EU", istakao je Momirović.

Održava se u svetlu slovenačkog predsedavanja Savetu Evropske unije. Na sastanku je bilo govora o prekograničnoj povezanosti između Evropske unije i Zapadnog Balkana, kao i o rešenjima koja će dovesti do poboljšanja upravljanja na granicama i smanjenja kolona vozila na graničnim prelazima.

Video: Oblikujmo budućnost: Kako su sve kompanije postale IT kompanije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>