• 5

I od lux može luksuznije: Napravili su brod za jahte u kojem možete da kupite stan. Cene su enormne

Najveća svetska super jahta prodavaće luksuzne stanove samo na "specijalan poziv"

  • 5
Super jahta

Foto: Profimedia/Winch Design / Ferrari

Super jahta dugačka 721 stopa po imenu Somnija nudi apartmane na brodu koji koštaju i 11 miliona dolara - ali ne može svako da ih kupi.

Ekskluzivno luksuzno plovilo, sastavljeno od samo 39 jedinica biće poznata kao najveća super jahta na svetu.

Iako podseća na brod za krstarenje, plutajući toranj, koji je trenutno u izgradnji, označen je kao „prvi svetski brod za jahte “, zamišljen da pruži sve prednosti vlasništva super jahte po najvišim mogućim standardima.

Investitori će imati mogućnost kupovine apartmana na jednoj od šest paluba. Karakteristike će zavisiti od izbora vlasnika, što može uključivati ličnu kuhinju, teretanu, biblioteku, trpezarijske prostore i svlačionice. Kompletne usluge recepcionara biće dostupne i za potrebe mora i kopna.

Predviđa se da će čitav projekat koštati približno 593 miliona dolara po završetku, a nadgleda ga suosnivač Somnije kapetan Erik Brede, koji je prethodno nadgledao "Svet", koji je trenutno jedino takvo stambeno plovilo na moru.

- Vlasnici će deliti zaista jedinstveni životni stil na moru, sa ručno odabranom posadom i globalnim planom pažljivo odabranih destinacija i iskustava koja odgovaraju jahti ove prirode - naveo je on.

Super jahta

Foto: Profimedia/Winch Design / Ferrari

Super jahta

Foto: Profimedia/Winch Design / Ferrari

Super jahta

Foto: Profimedia/Winch Design / Ferrari

Sadržaji na brodu će uključiti vinski podrum od 10.000 boca i degustacionu sobu, izbor restorana i barova i brodski klub na plaži sa objektima za vodene sportove. Somnio je fokusiran na sporo kretanje putovanja, sa planovima za istraživanje četiri kraja sveta, od Mediterana do južnog Pacifika, ili nedelju dana u Njujorku i ekspedicije na Antarktiku.

Prodaja privatnih jahti dostigla je maksimum u maju, sa 68 transakcija.

Video: Naličje operacije Bugatti-Rimac: Nemci kontrolišu većinski paket hrvatske kompanije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>