Imate problem da nađete osoblje? Podignite zarade, jer konobari sada rade bolje plaćene poslove
≫
Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:
- Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
- Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
- Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
- Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
- Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
- Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
- NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
<% message.text %>
Nebojša
Opste je poznato da konobari recimo u Novom Sadu imaju plate od 40.000 do 50.000 dinara ali su 100% svi prijavljeni na minimalac. Cinjenica je i da je danas svako ko ima saku postao konobar i vrlo je malo konobara restoranski sa znanjem. Realno dobar konobar bi trebao da ima platu 50.000 do 60.000 i da mu je prijava na 60.000 dinara i da bude kreditno sposoban samim tim. Na pojedinim salasima daju i 70.000 dinara ali tu razliku pojede dolazak i odlazak s poslaq sto kroz gorivo toliko i vise na servis i amortizaciju vozila.