• 0

I njih zanima kripto svet: Deo klijenata moći će da trguje bitkoin fjučersima

U martu je i Goldman Sachs potvrdio planove za ponovno pokretanje svog deska za trgovanje kriptovalutama nakon trogodišnje pauze

  • 0
Epl, JPMorgan, Banka Amerike Foto: Tanjug/AP

Banka Amerike (Bank of America), druga najveća američka banka, omogućila je trgovinu bitkoin fjučersima za jedan deo svojih klijenata.

Kao i većina centralizovanih institucija, i ova banka je bila konzervativna u pristupu kripto sektoru, ali zbog velike količine marže potrebne za trgovinu fjučersima - sada nekim klijentima omogućuje pristup tom tržištu, rekao je jedan od izvora.

Neki klijenti se spremaju za trgovinu bitkoin fjučersima koji se podmiruju u gotovini, a jedan ili dva su možda već krenuli uživo, rekao je izvor za Coindesk. Brojne investicione banke navodno dopuštaju klijentima da ulažu u kripto proizvode.

U martu je Goldman Sachs potvrdio planove za ponovno pokretanje svog deska za trgovanje kriptovalutama nakon trogodišnje pauze.

U maju je banka počela da kupuje i prodaje bitkoin fjučerse u blokovskim poslovima putem Chicago Mercantile Exchange (CME) Grupe, koristeći Cumberland DRW, kao svog trgovačkog partnera.

Video: Naličje operacije Bugatti-Rimac: Nemci kontrolišu većinski paket hrvatske kompanije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>