• 1

Rudari slave Svetog Prokopija: "Rudarstvo se vraća na privrednu scenu Srbije"

"Srpsko rudarstvo u budućnosti mora biti održivo, moderno i ekološko", navela je ministarka u čestitki

  • 1
Mladi rudari zapošljavanje ZIĐIN BOR

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Danas svi rudari u Srbiji slave rudarsku slavu Svetog Prokopija.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, čestitala je danas slavu rudarima.

- Svim rudarkama i rudarima Srbije čestitam slavu, Svetog Prokopija, sa željom da ih njihov zaštitnik i dalje čuva i da se uvek živi i zdravi vraćaju iz okna svojim porodicama. Pred rudarima Srbije su u narednom periodu veliki izazovi jer se rudarstvo vraća na privrednu scenu Srbije na mesto koje mu pripada, a koje je dugo bilo zapostavljeno. Srpsko rudarstvo u budućnosti mora biti održivo, moderno i ekološko i samo tako će biti zamajac celokupnoj domaćoj privredi. Ovaj period tranzicije srpskog rudarstva biće u duhu reformskih poteza srpske vlade, koja uz digitalizaciju svih privrednih delatnosti i očuvanje životne sredine vidi Srbiju kao ekonomskog lidera u ovom delu Evrope - rekla je ministarka.

Direktor JКP „Beogradske elektrane“ čestita slavu rudarima u Srbiji

 

I direktor JКP „Beogradske elektrane“ Rade Basta čestita slavu Svetog Prokopija svim rudarima u Srbiji, ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović, kao i v. d. direktora EPS-a Miloradu Grčiću rudarsku slavu Svetog Prokopija.

- Svim rudarima u Srbiji čestitam srdačno rudarsku slavu Svetog Prokopija i izražavam duboko poštovanje za težak i odgovoran posao koji obavljaju. Rudarstvo je važno za privredni napredak i rast naše zemlje. Činjenica je da se uveliko modernizuje rudarstvo u Srbiji, napravljeni su vidljivi pomaci i to bi trebalo da ohrabri zaposlene u rudarskom sektoru i najavi im svetliju i sigurniju budućnost. Srećana slava Sveti Prokopije našim rudarima - naveo je Basta.

Video: Telegraf prošetao ostacima Titovog rudnika uranijuma: Da li je radioaktivan?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radnik EPSa

    21. jul 2021 | 16:54

    Čuveni dan rudara prvo šesti avgust proslavljalo se na veliko i radnici i direktori, onda prebacuje na ovaj datum iz nekog razloga, proslava nema nikakvih a u čuvenom lanč paketu dve sasušene ljute papričice dve konzerve jedna sardina i jedna tuna i kajzerica od prošlog Prokopija toliko o poštovanju radnika.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>