• 2

Tri strana investitora u igri: Paraćin bi ponovo mogao da bude Grad stakla

Vučić je rekao i da će država pokušati da pronađe ulagača koji bi koristio prostor bivše fabrike kablova u Despotovcu

  • 2
staklo

Foto: Freepik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Despotovcu da će država uložiti dodatni novac u razvoj namenske industrije i takođe naznačio da dolaze bolji dani za Paraćin.

Kako je rekao, tokom posete Tehničke škole u Despotovcu, "ponovo će raditi fabrka stakla u Paraćinu, za koju su zainteresovani investitori iz Švajcarske, Austrije i Slovenije".

- Mislim da imamo tri zainteresovana ponuđača - Švajcarce, Austrijance i Slovence. To su dobri kupci, a ne kao oni što su bili pre koji su tu samo hteli da opljačkaju - dodao je.

Naglasio je da će to dodatno promeniti situaciju nabolje, u celom ovom okrugu, kao i da je sada važno vratiti radnike iz inostranstva u Srbiju, odnosno obučavati školarce za zanat.

Podsećamo, u Srpskoj fabrici stakla u Paraćinu nekad se proizvodilo duvano staklo. Stakloduvači su pravili prava umetnička dela, kao što su skupoceni servisi i ukrasi koji su putovali celim svetom. Početkom 2013. ugašena je poslednja peć za ručnu obradu stakla.

Video: Bezos leteo u svemir: Jedan od najbogatijih ljudi otvorio vrata za komercijalne letove u kosmos

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>