"Svi pričaju o kuvarima i kelnerima, a gde smo mi?" Rade za najmanju platu, iznesu posao ali i obole

U srednjim školama u kojima se obrazuje ugostiteljstvski kadar, a pre svega kuvari - razredi se vrlo brzo popune

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Dar mar
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Milan

    27. maj 2022 | 07:58

    Da bih neko bio konobar mora se ici u skolu,baviti se konobarisanjem danas moze svako.Skole za sankere nema, to su nekad bili tocioci pica a sada je to velika nauka.Tocilac pica od kolega konobara dobija deo napojnice.Plate u ugostiteljstvu su vise nego uvredljive,to je vazno reci.

  • eeeeeee

    27. jul 2021 | 10:17

    Svuda sankeri imaju baksis , memojte da pricate ako ne znate, radim taj posao pa znam. Imam baksis

  • Dar mar

    27. jul 2021 | 07:57

    Prazne price da su kuvari I konobari placeni dobro.Laz. Da imaju baksis to je tacno ,konobari naravno ,I to u retkim restoranima I klubovima dobar. 90% radi na minimalac prijavljeni ,ako su uopste prijavljeni ,ostali malo iznad ,kuvari ako zarade 45 hiljada puna kapa. Toliko o platama kod nas ovih teskih I stresnih poslova,tako da ne treba da nas cudi sto svi odlaze preko.