Da bih neko bio konobar mora se ici u skolu,baviti se konobarisanjem danas moze svako.Skole za sankere nema, to su nekad bili tocioci pica a sada je to velika nauka.Tocilac pica od kolega konobara dobija deo napojnice.Plate u ugostiteljstvu su vise nego uvredljive,to je vazno reci.
Prazne price da su kuvari I konobari placeni dobro.Laz. Da imaju baksis to je tacno ,konobari naravno ,I to u retkim restoranima I klubovima dobar. 90% radi na minimalac prijavljeni ,ako su uopste prijavljeni ,ostali malo iznad ,kuvari ako zarade 45 hiljada puna kapa. Toliko o platama kod nas ovih teskih I stresnih poslova,tako da ne treba da nas cudi sto svi odlaze preko.
Poštujem rad konobara kao i šankera i td težak je to posao i dinar ali ipak mislim da je trenutno najteži posao obezbedjenja koji rade po satu 183 din i plata im je neretko i ispod 30 hiljada konobari i šankeri imaju i bakšiš i solidne plate a radnici obezbedjenja nemaju ništa a moraju da imaju sve moguće licence provere svake godine i td tako da bi trebalo malo se pozabaviti tim problemom i te ljude udostojiti neke normalne zarade
Priznajem, ne znam kako je danas, ali kada sam ja studirao i radio za razno raznim šankovima, sav bakšiš se na kraju večeri delio. Takođe i "višak" prodatih pića (ko je radio za šankom zna o čemu pričam). Sve na gomilu pa delimo. Ko bi od kelnera nešto sakrio, znalo bi se odmah tako da bi to bila izuzetno retka pojava. A tada smo svi radili skoro isključivo za bakšiš, u vreme te divne "evropske" Srbije, plata 10-12000...
Milan
Da bih neko bio konobar mora se ici u skolu,baviti se konobarisanjem danas moze svako.Skole za sankere nema, to su nekad bili tocioci pica a sada je to velika nauka.Tocilac pica od kolega konobara dobija deo napojnice.Plate u ugostiteljstvu su vise nego uvredljive,to je vazno reci.
Podelite komentar
eeeeeee
Svuda sankeri imaju baksis , memojte da pricate ako ne znate, radim taj posao pa znam. Imam baksis
Podelite komentar
Dar mar
Prazne price da su kuvari I konobari placeni dobro.Laz. Da imaju baksis to je tacno ,konobari naravno ,I to u retkim restoranima I klubovima dobar. 90% radi na minimalac prijavljeni ,ako su uopste prijavljeni ,ostali malo iznad ,kuvari ako zarade 45 hiljada puna kapa. Toliko o platama kod nas ovih teskih I stresnih poslova,tako da ne treba da nas cudi sto svi odlaze preko.
Podelite komentar
Skids
Poštujem rad konobara kao i šankera i td težak je to posao i dinar ali ipak mislim da je trenutno najteži posao obezbedjenja koji rade po satu 183 din i plata im je neretko i ispod 30 hiljada konobari i šankeri imaju i bakšiš i solidne plate a radnici obezbedjenja nemaju ništa a moraju da imaju sve moguće licence provere svake godine i td tako da bi trebalo malo se pozabaviti tim problemom i te ljude udostojiti neke normalne zarade
Podelite komentar
Uroš
Priznajem, ne znam kako je danas, ali kada sam ja studirao i radio za razno raznim šankovima, sav bakšiš se na kraju večeri delio. Takođe i "višak" prodatih pića (ko je radio za šankom zna o čemu pričam). Sve na gomilu pa delimo. Ko bi od kelnera nešto sakrio, znalo bi se odmah tako da bi to bila izuzetno retka pojava. A tada smo svi radili skoro isključivo za bakšiš, u vreme te divne "evropske" Srbije, plata 10-12000...
Podelite komentar
Vesna Damjanović
Gde?
Podelite komentar
eeeeeee
@Vesna Damjanović
Svuda ima sanker baksis Vesna , ako radis taj posao znas ,i to svi znaju
Podelite komentar
eeeeeee
Imaku sankeri baksis
Podelite komentar