• 0

FIjat piše novu istoriju u Rusiji: Pokreće proizvodnju kombija

U perspektivi vide to kao početak duge istorije novog brenda u Kalugi

  • 0

Kompanija Stelantis će pokrenuti proizvodnju lakih komercijalnih vozila Fijat Skudo u Rusiji do kraja 2022. godine, najavio je taj multinacionalni proizvođač automobila.

Peta najveća automobilska grupa na svetu, sa 14 brendova u svom portfelju, planira da proizvodi Fijatova vozila u fabrici automobila u ruskom gradu Kalugi, prenosi Raša tudej.

Ovaj pogon je zajedničko preduzeće Stelantisa, koji ima 70 posto vlasnčkog udela, i japanskog Micubiši Motorsa koji poseduje preostalih 30 procenata.

Planirano je da se fabrika u Kalugi pretvori u izvozni centar, koji će proizvoditi motore i vozila za izvoz na tržište Evrope, Latinske Amerike i Severne Afrike.

- Drago mi je da najavim da će sledeće godine, brendovima Pežo, Sitroen i Opel koji se proizvode u Kalugi biti dodat i brend Fijat Profešenal automobili - rekao je viši potpredsednik Stelantisa za Evroaziju Gzavje Dišman, preneo je Rojters.

Dodao je da u perspektivi to vidi kao „početak duge istorije novog brenda u Kalugi“.

Pre deset godina, fabrika u Kalugi je proizvodila Fijatov model Dukato, ali je proizvodnju okončala s prestankom partnerstva između Fijata i grupe Solers.

U ovoj fabrici se sada proizvode automobili Pežo 408, Sitroen C4 sedan, Opel Zafira, Micubiši Autlender i Micubiši Pajero Sport, kao i nekoliko modela kombija marke Pežo i Sitroen.

Pogon ima dve montažne linije, što mu omogućava da proizvede do 125.000 vozila godišnje.

Video: Stupila na snagu nova pravila za tehnički pregled vozila

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke