• 9
 ≫ 

Brnabić: Hotelski kompleks u Vranjskoj Banji je prekretnica za srpski turizam

 ≫ 

Ukazala je na to da Srbija nije koristila sve lepote i resurse Vranjske Banje od kralja Petra

  • 9
Ana Brnabić

Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Premijerka Srbije Ana Brnabić obišla je danas Vranjsku Banju i radove na izgradnji hotela u okviru hotelskog kompleksa koji grade Meriot i Milenijum, a tom prilikom poručila je da je taj kompleks projekat koji će čitav okrug promeniti i staviti Srbiju na mapu turističkih destinacija.

Hotelski kompleks u Vranjskoj Banji u vrednosti od 90 miliona evra, a koji će zapošljavati 350 ljudi, biće izgrađen u četiri faze, od kojih prvu podrazumeva hotel veličine 40.000 kvadrata sa 190 soba i ostalim sadržajem, među kojima i kongresna sala koja će biti najveća u našoj zemlji.

- Ovaj hotel, koji će biti završen 2023. godine vratiće Vranjsku Banju na mesto koje joj pripada, podsetićemo ceo svet na Vranjsku Banju - kazala je Brnabić dodajući da je ta banja važna i istorijski i kulturno.

U tom smislu, podsetila je da je u toj banji bila i kraljica Draga, ali i da je kralj Petar I Karađorđević odatle krenuo u Prvi svetski rat.

Navodeći da je za nju taj kraj jedan od najlepših u našoj zemlji, Brnabić kaže da joj "srce plače" kada vidi koliko je tu resursa, mineralnih, toplih voda, koje su odlazille i odlaze svakog dana već decenijama.

Ukazala je na to da Srbija nije koristila sve lepote i resurse Vranjske Banje od kralja Petra.

- Ali, promenilo se i to vreme i danas kada vidim koliko se gradi i kada znam da ćemo otvoriti 2023. ovakav hotel naši preci će reći svaka čast - to je Srbija kakva treba da bude, Srbija vaskrsava - kazala je.

Dodala je da je izgradnja hotelskog kompleksa, kakav će prvi put postojati u Srbiji, kapitalno strateški projekat za turizam naše zemlje, koji će Srbiju staviti na evropsku mapu destinacija.

- Otvoriće nam nova vrata i biće prekretnica za Srbiju kao turističku destinaciju. Dolaziće turisti velike platežne moći i zainteresovaće se i za druge banje. Dolaziće novi brendovi i videti koliko nam je zemlja lepa, pa rešiti da ulažu. Vapimo za investicijama u naš turizam - kazala je.

Brnabić koja je obišla i Trgovište danas, kaže da bi i za to mesto moglo dosta toga da se uradi u smislu turizma, posebno jer je na osam kilometara od granice sa Severnom Makedonijom.

Ističe i da je ova investicija ogromna šansa i za Vranje u kojem će biti potrebno raditi na dodatnim kapacitetima, ali i dodatnim sadržajima.

Premijerka kaže da će država podržati taj projekat na svaki način i u tom smislu navodi da se gradi i petlja kako bi se lakše dolazilo sa auto-puta, odnosno Koridora 10.

- Država će podržati i sve ostalo što možemo da uradimo sa lokalnom samoupravom, kao što je sređivanje šetališta, zelenila, kanalizacije, grejanje, što se već i radi. Radimo sve paralelno da 2023. bude sve spremno - kazala je premijerka.

Predsednik opštine Vranjska Banja Dragan Sentić zahvalio je na "najvećoj investiciji" u srpski turizam predsedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić.

- Ovaj hotelski kompleks će biti građen u četiri faze, prva faza, hotel biće gotov do 2023, a sve ostale faze, od kojih u poslednju spadaju šumske kuće, odnosno šumske vile, biće završene do 2026. godine - kazao je Sentić.

Prema njegovim rečima, do sada je u Vranjskoj Banj izgrađeno šetalište sa baštama i fontanama, a radili su dosta i na sređivanju putne infrastrukture.

Video: Kon o izjednačavanju cena PCR testa za naše državljane i strance

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hehe

    25. jul 2021 | 15:56

    Lako li je graditi kad kupis za milion pa dobijes od drzave 10 miliona subvencije.

  • DLZ

    25. jul 2021 | 16:13

    Sad kad napravite hotele krenite u projekat da napravite i more.

  • Miljan

    25. jul 2021 | 16:06

    A obecanja u Zvonackoj banji,to nista,jos jedna laz.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>