• 3

Komšije povlače čuvenu Kranjsku kobasicu: Jedna serija mora da ode sa rafova, ovo je razlog

Reč je o slovenačkom kulinarskom specijalitetu

  • 3
kobasice, roštilj, meso

Foto: Pixabay

U Hrvatskoj se povlači s tržišta Kranjska kobasica u rinfuzi zbog neoznačenih alergena, glutena i mlečnog proteina u proizvodu, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede te zemlje.

"S obzirom na to da proizvod sadrži neoznačene alergene, gluten i mlečni protein, može predstavljati rizik po zdravlje potrošača osetljivih na njih, dok ga osobe koje nisu alergične na navedene alergene mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja", navodi se u obaveštenju.

Proizvod nije u skladu s evropskim uredbama o utvrđivanju opštih načela i uslova zakona o hrani, utvrđivanju postupaka u područjima bezbednosti hrane, te o pružanju informacija o hrani potrošačima.

Reč je o Kranjskoj kobasici datuma proizvodnje 2. jul 2021, s rokom upotrebe do 2. avgusta 2021. godine.

Kranjska kobasica je slovenački kulinarski specijalitet, napravljen od grubo mlevenog svinjskog mesa I i II kategorije i slanine.

Video: Veštačka piletina iz američke laboratorije prvi put je servirana u restoranima

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ✍️

    Sad je svaka druga kranjska . A nijedna nije joj ni slična.🤷‍♀️

    1
    0

    Podelite komentar

  • Da se ne lažemo

    Ovi suhomesnati proizvodi koji se sada proizvode sadrže sve sem MESA. Ovo što se naziva mesom je tzv MOM.

    1
    0

    Podelite komentar

  • Đorđe

    Više i nije to ona kranjska iz doba sfrj, ja sam je jeo u centru ljubljane a ovo danas što svaka firma pravi, nije to to!

    8
    0

    Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke