• 0

Autobuskim prevoznicima isplaćeno 1,8 milijardi dinara: Spas za 13 hiljada radnih mesta i porodica

Program rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu autobuskih prevoznika donesen je kao vid podrške radu zbog poteškoća u poslovanju, usled kovida-19

  • 0
autobus

Foto: Freepik

- Do danas su isplaćene četiri rate subvencija za 654 autobuska prevoznika sa nešto manje od 7.000 registrovanih autobusa u iznosu od približno 1,8 milijardi dinara i na taj način je spaseno oko 13.000 radnih mesta i isto toliko porodica - istakao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović na današnjem sastanku sa predstavnicima licenciranih autobuskih prevoznika.

Njima se, naime, dodeljuju bespovratna sredstva kao vid podrške zbog poteškoća u poslovanju, prouzrokovanih epidemijom bolesti kovid-19.

- Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Vlada Republike Srbije su odlučnim potezima podržali autobuske prevoznike u prethodnom periodu. Jasno smo rekli auto- prevoznicima da će Vlada Republike Srbije uvek biti uz njih i mi nećemo dozvoliti da propadnu, i ako korona i ubuduće bude imala razorne efekte. Bio je samo jedan uslov, a to je da oni čuvaju svoje kompanije i svoje zaoposlene - izjavio je ministar.

Momirović je dalje naveo da je tokom izuzetno konstruktivnog sastanka otvorena i diskusija o projektu "Otvoreni Balkan" (Open Balkan), i da je cilj potpuno slobodan promet ljudi i roba, brža komunikacija, kako bi, između ostalog, i naši autobuski prevoznici našli svoj interes, dodatno razvili svoje poslovanje i zaposlili što veći broj ljudi.

Predstavnici autobuskih prevoznika zahvalili su se ministru i istakli da u prethodnih 25 godina rada nisu imali ovako konstruktivan odnos i komunikaciju sa resornim ministarstvom, kakvu imaju danas. Podvukli su i to da bez jasnog stava ministra, vezanog za dodelu subvencija autobuskim prevoznicima i produktivnog odnosa sa državom, oni danas ne bi mogli da nastave sa radom.

tomislav momirović

Tomislav Momirović / Foto: MGSI, Đorđe Krstić

Program rasporeda i korišćenja subvencija za podršku radu autobuskih prevoznika donesen je kao vid podrške radu zbog poteškoća u poslovanju, usled kovida-19. Ovim planom subvencija biće dodeljena bespovratna sredstva licenciranim autobuskim prevoznicima šest puta u visini od po 600 evra u dinarskoj protivvrednosti, obračunatoj po srednjem kursu Narodne banke Srbije.

Video: Vučić, Zaev i Rama: Tri sporazuma za bolju regionalnu saradnju

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke