• 7

Za prvi posao bez iskustva plata do 26.000 dinara: Nastavlja se program "Moja prva plata"

U program će biti uključeno 10.000 ljudi

  • 7
HR sektor, usluga, zdravstvo i obrazovanje su oblasti kojima dominiraju žene

Foto: Freepik.com

Vlada Srbije usvojila je izmene i dopune Uredbe o programu podsticanja zapošljavanja mladih "Moja prva plata", prema kojoj će taj program biti nastavljen.

Kako je saopštilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Uredbom se nastavlja uspešna realizacija Programa podsticanja zapošljavanja mladih "Moja prva plata" i u 2021. godini, kao vid dodatne podrške procesu integracije nezaposlenih mladih na tržište rada.

U program će biti uključeno 10.000 mladih sa srednjim i visokim obrazovanjem do navršenih 30 godina života, bez radnog iskustva, a koji se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Uredbom je utvrđen uvećan iznos sredstava za korisnike novog ciklusa Programa, tako da će se korisnicima sa srednjim obrazovanjem obezbediti mesečna novčana naknada u iznosu od 22.000 dinara, a korisnicima sa visokim obrazovanjem u iznosu od 26.000 dinara.

Uredba je usvojena na predlog Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Programom "Moja prva plata" prošle godine bile su obuhvaćene 8.224 osobe.

Video: Počinje projekat Moja prva plata, Brnabić na promociji

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KitchenBoss

    Dnevnica 2k.Pon-pet, do 15h radim.Vikend slobodan, ako nema ketering.

  • Strahinja

    Ovi sto su to izmislili njihovu decu nek posalju da rade za 26000.Sta ce fali njihovoj deci,a ne nagurali ih u dobre firme...plata ide ja nista neradim

  • Ivan

    Nije omladina debilna da radi za te pare

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke