• 1
 ≫ 

Nova akvizicija na bankarskom tržištu Srbije: Prodata još jedna banka

 ≫ 

Rajfajzen banka je pazarila i lizing kompaniju u vlasništvu Kredi agrikol banke - CA Lizing Srbija

  • 1
Raiffeisen Bank, Rajfajzen banka

Foto: Shutterstock

Rajfajzen banka u Srbiji kupila je Kredi agrikol banku. Kako je saopštila Raiffeisen Bank International AG, potpisan je ugovor o akviziciji 100 odsto akcija ove banke sa sedištem u Novom Sadu. Rajfajzen banka je pazarila i lizing kompaniju vlasništvu Kredi agrikol banke - CA Lizing Srbija, saopštila je banka na svom sajtu.

Za uspešno okončanje ove transakcije neophodna su odobrenja regulatora, navodi se u saopštenju Raiffeisen Bank International AG.

- Uvereni smo bi Kredi agrikol banka i lizing na najbolji način upotpunili naše poslovanje u Srbiji, budući da negujemo iste vrednosti i poslovnu kulturu. Čvrsto verujem da bismo ovako osnaženi bili u prilici da još većem broju klijenata pružimo inovativne proizvode i dodatno unapredimo korisničko iskustvo - izjavio je ovim povodom Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Rajfajzen banke u Srbiji.

Johan Štrobl, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen Bank International AG, istakao je da je Srbija za ovu bankarsku grupaciju veoma interesantno tržište i da nudi veliki potencijal rasta.

Video: E-građanin će moći sve da završi mobilnim telefonom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile Jagodinac

    5. avgust 2021 | 19:18

    Pustili ste da rade13- 14 banaka u Srbiji( stranih). U Švedsku ima 3- 4 domaće banke. Ni jedna strana - samo on -line . Špijuni

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>