• 1
 ≫ 

Ponovo ruše sve pred sobom: Eter skočio 280% od početka godine, vredi više od 3.000 dolara

 ≫ 

Čini se da se optimizam vratio na tržišta kriptovaluta

  • 1
kripto Foto: Austin Distel

Bitkoin i eter dostigli su najveći nivo u više od dva meseca, nakon velike "nadogradnje" Etereuma i uprkos neizvesnosti oko kripto pravila u američkom infrastrukturnom planu.

Najpoznatija kriptovaluta je juče ojačala 4,1%, na 44.463 dolara, što je najviši nivo od 18. maja. Eter je porastao čak 6,9% na 3.145 dolara, i tako je ojačao četvrti dan zaredom, usled nadogradnje mreže Etereum u Londonu, što smanjuje tempo rasta kovanica .

"Čini se da se optimizam vratio na tržišta kriptovaluta", rekao je u komentarima u petak Paolo Ardoino, glavni tehnološki direktor u Bitfinex-u. "Bitkoin vodi naplatu, dok etereum nastavlja da ostvaruje dobit", dodao je.

Kriptovalute, piše Blumberg, ponovo pokazuju "znake života", nakon nedavnog značajnog pada sa rekordnih vrednosti, za šta su krivi zabrinutost zbog suzbijanja Kine i pitanja koja je pokrenuo Ilon Mask - o količini struje koja se troši prilikom rudarenja bitkoina.

Bitkoin se, međutim, približava svom 50-dnevnom "pokretačkom proseku", a eter je ponovo iznad 3.000 dolara. Sve u svemu, od početka 2021. do sada bitkoin je osnažen 40%, dok je eter zabeležio rast od čak 280 procenata, u istom tom periodu.

Video: Britanski preduzetnik ostvario san:Unity 22 odvojio se od matične stanice i nezavisno leteo u svemir

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladan Popovic

    8. avgust 2021 | 22:10

    Bravooo. Toliko ste strucni da niste mogli pogledati cijene Eth da bar ne lupate gluposti. Znaci za vas je skok sa 400$ na 3185$ jednak 280%?? Bravo jos jednom. Zali boze izgubljenog vremena na ovu procitanu glupost ...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>