• 10

Kako je propalo Porodično blago: "Svi smo dali otkaz, izvinite na neprijatnosti"

"Nismo mogli nikoga da nagovorimo da nam pomogne, niko neće više ovde da radi"

  • 10
Prodavnica, zatvoreno Foto: Shutterstock

Porodična radnja u Nebraski "Family Dollar" (Porodično blago) zatvorena je nakon što su svi njeni radnici dali otkaz, navodeći kao razlog niske plate, smene od po 11 sati i nedostatak radnika.

Bivši zaposleni rekli su Insajderu da imaju niske plate, veliku fluktuaciju, loše upravljanje i prekovremene sate.

Radnja je već bila smanjila radno vreme zbog nedostatka osoblja. Poslednja dva radnika koji su držali sve na svojim plećima napustili su posao početkom ove nedelje. Kažu da je drugi radnik dao otkaz dan ranije, a generalni direktor je dao otkaz nekoliko dana ranije.

Brena Filer bila je jedna od poslednje dve radnice u prodavnici. Kad je izašla u nedelju, na vrata je stavila narandžasti natpis: "Svi smo dali otkaz! Izvinite na neprijatnosti!"

Filerova je radila kao pomoćnik upravnika prodavnice skoro godinu dana. U to vreme sve više se osećala kao da mora da preuzme odgovornosti namenjene drugim radnicima jer je u radnji nedostajalo koelga.

"Shvatila sam da sam odjednom preuzela posao za pet drugih ljudi. Više nije vredelo", rekla je ona. Zbog nedostatka osoblja, radila je dugo, ponekad od otvoranja do zatvaranja.

"Nisu mi davali pomoć niti bilo šta drugo", rekla je. "Radila sam danima po 11 sati, a kako imam dvoje dece, prešla sam preko toga jer mi je bio potreban posao."

Filerova napominje i da je trgovina beležila veliki promet.

"A s druge strane očekivalo se da ćemo mi raditi za 10 dolara po satu. Niko ne može da živi od 10 dolara na sat, i niko ne želi da radi tako", navela je.

Bivša kasirka Meri Rankins kaže da je jedan od razloga što je dala otkaz loše postupanje od strane generalnog direktora. Drugi je bio nedostatak kolega.

"Ne možete voditi posao sa dvoje ljudi. Nema šanse", rekla je. "Jednostavno nismo mogli nikoga da nagovorimo da nam pomogne."

Video: Kako da (ne) dobijete otkaz

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    10. avgust 2021 | 11:08

    Kaže ne može da živi od satnice 10 dolara pa treba ih dovesti u Srbiju zemlju ekonomskog tigra pa da vide kako se ovde živi sa dva dolara na sat.

  • Milenko

    10. avgust 2021 | 11:02

    Tako je,svaka Vam cast svima.Tako i u Srbiji treba da budemo svi slozni pa nek rade ovi sto se bogate tudjom mukom za minimalac!Ali to kod nas nema,ako neces ti ja cu i eto propasti

  • Гаргамел

    10. avgust 2021 | 11:07

    Како радно време у трајању од 11 часова и мале плате ? Нама се овде пласирају приче да је живот у САД мед и млеко.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>