• 0

Oživljavanje posrnule industrije: Više je osoblja, ali i novca, oboren nivo iz pretkrizne godine

U poređenju sa julom 2020, rast fitnes industrije sada iznosi 40,3 posto

  • 0
fitnes, teretana, vežbanje, patike Foto: Freepik

Promet moskovskih fitnes centara je u julu ove godine nadmašio nivo iz istog meseca 2019. i to za čak 17,6 posto, saopštila je pres služba Sekretarijata za ekonomsku politiku i imovinsko-zemljišne poslove.

Ne samo da su mere ublažene, a sve više ljudi ima želju da se vrati starim navikama, već je za neke povratak vežbanju i nužda. Kako smo nedavno pisali, zaposleni u SAD hrle u teretane, kako bi povratili "liniju" pred povratak na posao, odnosno u kancelariju.

Kako je rekao Vladimir Efimomv, zamenik gradonačelnika Moskve za ekonomsku politiku i imovinsko-zemljišne odnose, "posećenost fitnes centara, koja je bila smanjena usled pandemije, ponovo dobija na zamahu".

Istovremeno, kaže on, prihodi i broj osoblja fitnes centara takođe rastu.

- Promet teretana u tekućim cenama u julu je premašio za 17,6 procenata julski pokazatelj iz pretkrizne 2019. godine - dodao je. Prema njegovim rečima, promet moskovskih fitnes centara u julu 2021. iznosio je 806 miliona rubalja (10,97 miliona dolara), što je povećanje od 5,6% u odnosu na jun.

U poređenju sa julom 2020, rast iznosi 40,3 posto.

U prvoj polovini 2021, promet fitnes centara u ruskoj prestonici dostigao je 5,48 milijardi rubalja ili 74,58 miliona dolara, što je 92,5 odsto više nego u istom lanjskom periodu, i za 24,7 odsto iznad nivoa u 2019. godini.

- Mere, uvedene protiv pandemije, omogućile su fitnes centrima da očuvaju bazu korisnika i privuku nove posetioce nakon ukidanja ograničenja. Vrhunac prodaje je prošle godine bio u septembru, kada je promet ove industrije iznosio 718 miliona rubalja - rekao je ministar u moskovskoj vladi i načelnik Odeljenja za ekonomsku politiku i razvoj, Kiril Purtov.

Video: Ugostitelji izdržali pandemiju zahvaljujući ovom rešenju: Partner koji nam je pomogao da opstanemo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>