• 0
 ≫ 

Ovog vikenda na aerodromu "Ečka" 67. Otvoreno padobransko prvenstvo Srbije

 ≫ 

Aeroklub "Zrenjanin" poziva sve zainteresovane građane da u subotu i nedelju prate takmičenje iz bašte kluba ljubitelja vazduhoplovstva "Eskadrila" na aerodromu "Ečka"

  • 0
Vazduhoplovni savez Srbije Foto: Vazduhoplovni savez Srbije

Vazduhoplovni savez Srbije i Aeroklub "Zrenjanin" organizuju 67. Otvoreno padobransko prvenstvo Srbije 21. i 22. avgusta ove godine, na sportskom aerodromu "Ečka", pored Zrenjanina.

Gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, svečano će otvoriti takmičenje u 12:30 časova u subotu 21. avgusta.

Nadmetanje najboljih padobranaca iz Srbije i regiona odigraće se u disciplini Skokovi na cilj u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Padobranci će sa visine od 1.000 metara iskakati iz helikoptera i vršiti doskok na elektronski senzor prečnika samo 34 centimetara sa strogim centrom prečnika od samo 2 cm.

Učešće na takmičenju uzeće 7 padobranskih ekipa sa ukupno 40 takmičara. Nadmetaće se: Aeroklub "Zrenjanin" iz Zrenjanina, tim MUP-a Srbije "Delta", Padobranski klub "Arhistratig" iz Beograda, Aeroklub "Špiro Mugoša" iz Podgorice, Vazduhoplovni klub "Skydive" iz Banja Luke, Padobranska ekipa Vojske Srbije "Nebeske vidre" i Aeroklub "Naša Krila" iz Paraćina.

Takmičarski skokovi održavaće se u periodu od 08:00-12:00 i od 15:00-19:00 časova u subotu 21. avgusta i od 08:00 do 12:00 časova u nedelju 22. avgusta. Dodela sportskih priznanja održaće se na ceremoniji svečanog zatvaranja takmičenja u nedelju, 22. avgusta, u 14 časova.

Vazduhoplovni savez Srbije Foto: Vazduhoplovni savez Srbije

Održavanje i organizaciju takmičenja pomogli su Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, kompanija "Gomex", "Coca-Cola HBC Srbija", "Voda Vrnjci", dvorac "Kaštel" Ečka, kompanija "Diginet" i "Bone 023".

Aeroklub "Zrenjanin" poziva sve zainteresovane građane da u subotu i nedelju prate takmičenje iz bašte kluba ljubitelja vazduhoplovstva "Eskadrila" na aerodromu "Ečka", koja se nalazi neposredno pored cilja na koji će padobranci-takmičari vršiti doskok.

Video: Britanski preduzetnik ostvario san:Unity 22 odvojio se od matične stanice i nezavisno leteo u svemir

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>