• 1

Evropski avio-div doneo radikalnu odluku: Vakcina ili redovno testiranje obavezni od 1. decembra

Postaje neophodno da posade budu vakcinisane protiv kovida-19 jer vlade sve više zahtevaju dokaz o vakcinaciji posada u okviru uslova za ulazak u zemlju, navode iz kompanije

  • 1
Avio kompanije, avion, vakcinacija

Foto: Shutterstock

Avio-kompanija Wizz Air objavila je danas da će vakcinacija protiv kovida-19 ili redovno antigensko/PCR testiranje u posebnim slučajevima - među letačkom i kabinskom posadom, biti obavezno od 1. decembra 2021. godine.

U saopštenju navode da, kao društveno odgovorna kompanija, primenjuju ovu politiku u okviru svoje obaveze da štite zdravlje i bezbednost putnika i posade, kao i u okviru podrške nesmetanom obavljanju letova - dugoročno.

Nova odluka se, navode, primenjuje u skladu sa istraživanjima koja potvrđuju uspešnost vakcina kao najboljeg raspoloživog oblika zaštite od kovida-19. Wizz Air je još na početku pandemije među prvima uveo stroge zdravstvene i bezbednosne mere u cilju zaštite i putnika i posada, i tako obezbedio sanitarne uslove na najvišem nivou i podržao fizičku distancu.

S obzirom da pandemija i dalje traje, Wizz Air je jedna od prvih evropskih avio-kompanija koja dodatno unapređuje mere zaštite ovom politikom, piše u saopštenju, a koja će biti sprovedena u skladu sa podrškom lokalnih vlasti i zdravstvenih institucija u svim bazama kompanije.

Postaje neophodno da posade budu vakcinisane protiv kovida-19 jer vlade sve više zahtevaju dokaz o vakcinaciji posada u okviru uslova za ulazak u zemlju.

- Najveći prioritet Wizz Air-a je zdravlje i bezbednost naših putnika i zaposlenih. Naša je odgovornost da zaštitimo posadu i putnike u avionu smanjivanjem rizika od kovida-19, a vakcine u tome imaju ključnu ulogu - izjavio je Jožef Varadi, generalni direktor Wizz Air grupe.

Video: U Srbiju stiglo još 50.000 doza ruske Sputnjik V vakcine

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>